Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καλύτερη εικόνα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καλύτερη εικόνα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής

Μια κάπως βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Πάρνηθα, με την κατάσταση ωστόσο να παραμένει δύσκολη.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, λιγότερο ισχυροί όμως από χτες, κάτι που βοήθησε το έργο της κατάσβεσης στην Πάρνηθα.

Όμως η μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζεται. Μια μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα. Oι φλόγες έφτασαν κατά τις 4:00 στην Λεωφόρο Πάρνηθος.

Το στοίχημα νωρίτερα ήταν είναι να μην περάσουν οι φλόγες στους Θρακομακεδόνες αλλά και να μην φτάσουν στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού. Στις εικόνες του newsit.gr, φαίνεται ότι προς το παρόν αυτός ο κίνδυνος έχει αποτραπεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής η φωτιά έφτασε πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, αλλά μακριά τόσο από τους Θρακομακεδόνες όσο και από το τελεφερίκ. 

Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, ενώ εκκενώθηκε και ο Άγιος Νικόλαος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε νωρίτερα πως και οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν εάν χρειαστεί.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Επιχειρούν και 19 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, με τη χρήση εκσκαφικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια των όσων υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Οι δρόμοι που είχαν κλείσει άνοιξαν, με εξαίρεση τη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις