Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Novartis: Μαραθώνια κατάθεση Αγγελή και διακοπή

Novartis

Διεκόπη για να συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής, 08.01.2021, ο κ. Αγγελής κατέθετε όσα γνωρίζει για τις καταγγελίες περί σκευωρίας προκειμένου να εμπλακούν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας πολιτικά πρόσωπα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παραιτηθεί από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο για τρεις μήνες, ενώ με διαδοχικές αναφορές του είχε καταγγείλλει πως υπήρξε σχέδιο για να οδηγηθούν στην φυλακή συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Επιπλέον, είχε αναφερθεί στο ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν».

Click4more: Η ώρα της διεκδίκησης αποζημιώσεων για το σκάνδαλο Novartis

Μέχρι σήμερα από το γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου έχουν περάσει και έχουν καταθέσει για την σκευωρία της Novartis, πέντε πολιτικά πρόσωπα που είναι:

Του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Και τα πέντε αυτά πολιτικά πρόσωπα που έως σήμερα έχουν προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο για την σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, έχουν καταθέσει κατά το παρελθόν σχετικές μηνύσεις αναφορικά με την υπόθεση αυτή.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις