Ελλάδα

Rolex: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική ληστεία – Χτύπησαν σε χρόνο μηδέν

Με κινηματογραφική ληστεία, τόσο σε χρόνους όσο και σε εκτέλεση, θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος τη σημερινή (20.12.2022) εισβολή των τεσσάρων δραστών στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας, από το οποίο απέσπασαν 23 πανάκριβα ρολόγια της ελβετικής φίρμας.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, όταν οι δράστες της ληστείας πλησίασαν το κατάστημα της Rolex που είχαν στοχοποιήσει. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, κι όταν βρήκαν την ευκαιρία ακινητοποίησαν τον φύλακα, αφού πρώτα το χτύπησαν στο κεφάλι με το όπλο που έφεραν μαζί τους.

rolex

Έτσι, στις 10:55 και με πλέον ανοιχτή την πόρτα, οι τέσσερις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στο εσωτερικό της Rolex στο κέντρο Αθήνας. Με την απειλή του όπλου, ζήτησαν από τους υπόλοιπους υπάλληλους του καταστήματος να μην προβάλουν την παραμικρή αντίσταση και να κάνουν ότι τους ζητήσουν. 

Αμέσως, με ένα σφυρί, το οποίο το παρατήσαν στο κατάστημα, άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες στις οποίες υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια.

katastima rolex

Αφού απέσπασαν 23 μοναδικά κομμάτια, στη συνέχεια οι τέσσερις ληστές που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά τράπηκαν σε φυγή. Επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες που τις είχαν αφήσει σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα και χάθηκαν μέσα στα στενά της Αθήνας.

Οι δράστες που λειτούργησαν με επαγγελματισμό, φαίνεται να είχαν σχεδιάσει από καιρό την «επιχείρηση» τους.

Χτύπησαν στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, και μάλιστα πρωινές ώρες, και έφυγαν αφήνοντας τις φιγούρες τους στους σκληρούς δίσκους των κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας τόσο της Rolex όσο και των υπόλοιπων καταστημάτων της περιοχής.

katastima rolex

Έτσι, οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από όλων των ειδών τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή την πλατείας Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων σε αυτή, προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στη Rolex αλλά και τον τρόπο διαφυγή τους. 

Πάντως, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει στόχος ληστών, καθώς είχε χτυπηθεί και πριν από ένα χρόνο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Αναστασία Σταματοπούλου 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο έλεος της κακοκαιρίας Πρέβεζα, Μεσσηνία, Ηλεία και Λέσβος - Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες
Διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους - Σε συναγερμό το Κατάκολο, έπεσε τοίχος σπιτιού στη Μεσσηνία - Πλημμύρισαν θερμοκήπια στην Πρέβεζα
Σοβαρές ζημιές στους δρόμους της Ηπείρου από την κακοκαιρία
Καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ σφυροκοπούν την χώρα - Δείτε χάρτες με την πορεία της αφρικανικής σκόνης
Βυθισμένες στην σκόνη, Αττική, ανατολική Στερεά, Κρήτη, Πελοπόννησος, Κυκλάδες και Εύβοια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής
Αφρικανική σκόνη
Πώς έγινε το έγκλημα στο Ηράκλειο με θύμα τον 67χρονο – Ο αδελφός του δεν είχε συνειδητοποιήσει πως τον σκότωσε, φωτογραφίες από το σπίτι όπου έγινε το φονικό
Σε κατάσταση μέθης άρπαξε το μαχαίρι και τον χτύπησε σε καρωτίδα και κοιλιά - Ο 67χρονος είχε επιστρέψει πριν από λίγους μήνες στο πατρικό του - Κάτοικοι αναφέρουν πως ο δράστης δημιουργούσε συχνά προβλήματα
Σπίτι 6
Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας – Στα 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 22 με 23 βαθμούς, αλλά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου
καιρός