Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Rovies Food Fest: Τo 1ο καινοτόμο φεστιβάλ φαγητού στις Ροβιές Εύβοιας θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο

Rovies Food Fest: Τo 1ο καινοτόμο φεστιβάλ φαγητού στις Ροβιές Εύβοιας θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο

Από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2023, οι Ροβιές στη Βόρεια Εύβοια θα φιλοξενήσουν το Rovies Food Fest, ένα καινοτόμο φεστιβάλ φαγητού που γιορτάζει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής.

Πρόκειται για μια εμπειρία διαφορετική από τα παραδοσιακά φεστιβάλ φαγητού, καθώς φιλοδοξεί να προσφέρει μια σειρά από καθηλωτικές γαστρονομικές δραστηριότητες που αφηγούνται την ιστορία της περιοχής και βασίζονται στις αρχές της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κεντρική εκδήλωση (3/9) θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου πικνίκ στον ιστορικό ελαιώνα των Ροβιών, μια μοναδική γιορτή στην οποία οι επισκέπτες θα μπορέσουν μαζί με ότι φέρουν στα δικά τους καλάθια να δοκιμάσουν τοπικά πιάτα και να συμμετάσχουν σε διάφορα δρώμενα κάτω από τις ελιές.

Rovies Food Fest: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τις υπόλοιπες μέρες θα μπορούν να εξερευνήσουν μια ποικιλία από γαστρονομικές εκδηλώσεις:

* Θησαυροί του Ευβοϊκού: Εμπειρία κατάδυσης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου που δημιουργήθηκε από ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα τσουνάμι στην ιστορία και γευσιγνωσία των προϊόντων από τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο (sea to table).

* Η κουζίνα της φτώχειας (Cucina Povera) και η τηγανοκουλούρα των Ροβιών: Συμμετοχική δημιουργία και δοκιμή της περίφημης τηγανοκουλούρας των Ροβιών και εισαγωγή στις πολυποίκιλες, αλλά ξεχασμένες επιρροές της τοπικής κουζίνας.

* Το Νέκταρ της Βόρειας Εύβοιας: Περιήγηση στη δημιουργία του μελιού και γευσιγνωσία των σπάνιων ποικιλιών του σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα.

* Από τη Στάνη στο Πιάτο – Τα Κρέατα των Ροβιών: Επίδειξη κοπής, ψήσιμο και γευσιγνωσία της ντόπιας παραγωγής.

«Αυτό δεν είναι ένα φεστιβάλ φαγητού όπως το ξέρουμε. Μέσα από τις γεύσεις διηγούμαστε την ιστορία της περιοχής και καλούμε τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της μέσω νέων εμπειριών και δραστηριοτήτων που μπορούν πλέον να βρουν εδώ στις Ροβιές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπως οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι παραλίες και φυσικά η εξαιρετική ποιότητα», λέει ο Δημήτρης Γεωργίου, συνδιοργανωτής του φεστιβάλ». Ένα κομμάτι της Ελλάδας που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να εξερευνήσει»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις