Ελλάδα

Times σε Ρίσι Σούνακ: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτίθενται στο φυσικό τους περιβάλλον

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρίσι Σούνακ κατάφερε ένα γεύμα εργασίας να μετατραπεί σε ένα μείζον διπλωματικό επεισόδιο. Ματαιώνοντας αυτό το γεύμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, κατάφερε επίσης όλος ο ξένος Τύπος αλλά και ο εγχώριος, όπως και ο ελληνικός να ασχολούνται με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Με ψέματα και διαρροές από την πλευρά του Ρίσι Σούνακ ότι είχε διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά πως δεν θα έθετε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέμα Γλυπτών στην συνάντηση, ο 43χρονος Βρετανός πρωθυπουργός έδειξε κάτι παραπάνω από απρέπεια. 

Και το «τοτέμ» του Βρετανικού Τύπου οι Times να φιλοξενούν κύριο άρθρο με το οποίο τάσσονται υπέρ της επιστροφής τους στην Αθήνα. 

Το κύριο άρθρο των Times του Λονδίνου έχει τίτλο: Τα Ελγίνεια πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Οι Times στο άρθρο αναφέρονται στο χρονικό της διπλωματικής κρίσης η οποία προκλήθηκε και με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος αναφέρονται στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ τον οποίο καλούν να ζητήσει βοήθεια από τον προκάτοχό του και λάτρη της αρχαίας Ελλάδας, Μπόρις Τζόνσον.

«Όμως», γράφουν οι Times, «σύντομα ο κ. Σούνακ θα τα χάσει για τα καλά (χρησιμοποιώντας την έκφραση Would soon end up losing his own marbles).

Και θυμίζουν: Ως πρόεδρος της Οξφορδιανής Ένωσης, ο κ. Τζόνσον πρόσφερε στην Μελίνα Μερκούρη, την ηθοποιό που έγινε υπουργός Πολιτισμού, πάτημα και βοήθεια για να κάνει εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όμως, θυμίζει η εφημερίδα, όταν ήρθε στην εξουσία και έγινε πρωθυπουργός προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Και συνεχίζει το άρθρο: «Κατά της επιστροφής ήταν και η πρωθυπουργός την οποία διαδέχθηκε ο Ρίσι Σούνακ, η Λιζ Τρας».

Το άρθρο των Times όμως καταλήγει με μια παραίνεση:  «Ο Ρίσι Σούνακ δεν πρέπει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ιδιοκτησία, αλλά με το πού μπορεί κανείς να θαυμάσει καλύτερα την αξία των μαρμάρων, αυτών που είναι στην Αθήνα και αυτών στο Βρετανικό Μουσείο. Πρέπει να είναι μαζί, ενωμένα ως ένα πολιτιστικό όλον και ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα υπόλοιπα εκθέματα εκτίθενται με υπέροχο τρόπο στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα έργο τέχνης το οποίο χτίστηκε για τον σκοπό αυτό. Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να δανείσει τα μάρμαρα. Αυτά θα παραμείνουν ιδιοκτησία ολόκληρου του κόσμου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας που έχει καταγωγή από το Πακιστάν, προκάλεσε την πυρκαγιά από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση περίπου στις 23:30, χρησιμοποιώντας γυμνή φλόγα και συγκεκριμένα αναπτήρα
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα
Στέλιος Κυμπουρόπουλος για Προσωπικό Βοηθό: Δεν είναι πολυτέλεια, είναι το μέσο που επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να αποφασίζει πώς θα ζήσει
«Από αύριο, λοιπόν, ας θέσουμε τη βάση για το επόμενο βήμα: να κάνουμε τον θεσμό καλύτερο, δικαιότερο και διαθέσιμο σε κάθε άνθρωπο που τον χρειάζεται», γράφει στην ανάρτησή του ο πρώην ευρωβουλευτής
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Προαστιακός: Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Άνω Λιόσια – Νέα Πέραμος λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο
Σύμφωνα με την Hellenic Train η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Κιάτο - Πειραιάς παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στη Νέα Πέραμο ενώ επηρεάστηκαν και τα δρομολόγια του Προαστιακού με καθυστερήσεις
Προαστιακός