Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

“Υπερβολική η προφυλάκισή μου” λέει ο Εφραίμ από τον Κορυδαλλό

Ποιες ειναι οι επόμενες κινήσεις των νομικών του συμβούλων. Τι λέει ο ίδιος για την προφυλάκισή του και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης από ρασοφόρους και πιστούς.

Από το κελί της Μονής Βατοπεδίου στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο ηγούμενος Εφραίμ για τον οποίο έχει χυθεί πολύ δημοσιογραφικό μελάνι.

Ενα είναι το βέβαιο, πως ο αρχιμανδρίτης δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να μείνει για πολύ στο κελί της φυλακής.

Οπως δήλωσε στο Newsit o καθηγητής και συνήγορος υπεράσπισης του μοναχού, Αρης Χαραλαμπάκης “οι επόμενες κινήσεις μας ειναι αυτές που προβλέπει η δικονομία. Αφού μελετηθεί το βούλευμα το οποίο δεν το έχουμε ακόμη στα χέρια μας αλλά αναμένουμε να το πάρουμε μέσα στις επόμενες ώρες, θα υποβάλλουμε μια αίτηση στην ανακρίτρια ανιτκατάστασης της προσωρινής κράτησης με άλλους περιοριστικούς όρους, χρηματική εγγύηση ή και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα”

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Στο ερώτημα τι λέει ο ίδιος ο ηγούμενος για την προφυλάκισή του ο κύριος Χαραλαμπάκης απαντά “είναι προφανές πως δεν το ικανοποίησε η εξέλιξη της προφυλάκισης από την άλλη σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και εκτελεί της αποφάσεις αυτές όπως ο οποιοσδήποτε νομιμοφρων πολίτης”.

Σχετικά με την ψυχολογική του κατάσταστη ο συνήγορός του μας λέει “οι μοναχοί έχουν εξασκηθεί σε διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων και αυτό ειναι παρήγορο γιατί θα τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνάει στη φυλακή. Πιστεύω πως θα μπορεσει να κρατηθεί σε ένα αρκετά καλό ψυχολογικό επίπεδο. Το συγκίνησαν οι εκδηλώσεις συμπαράστασεις προς το πρόσωπο του και ενισχύουν τη βούλησή του να προσπαθήσει να παλαίψει σε αυτές τις δύσκολες ώρες”.

“Αν και ο Εφραίμ δεν ειναι νομικός για να αξιολογήσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και επαφίεται στις νομικές μας απόψεις” εξηγεί ο κύριος Χαραλαμπάκης “είναι αλήθεια πως εμείς, οι νομικοί του συνεργάτες είχαμε θεωρήσει υπερβολική την προφυλάκισή του. Το ίδιο συμμερίζεται και ο ίδιος”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Χαραλαμπάκης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκε ο Εφραίμ – Αποθεώθηκε από υποστηρικτές του

Σήμερα προφυλακίζεται στον Κορυδαλλό ο Εφραίμ – Πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ 

Η αναχώρηση του Εφραίμ από το Άγιο Όρος – ΦΩΤΟ

Ρωσική Εκκλησία για Εφραίμ: “Μία από τις προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στον πλανήτη με το μεγαλύτερο κύρος”



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε