Ελλάδα

Άδειασε η πλατεία Βικτωρίας! Επιχείρηση της Αστυνομίας τα ξημερώματα

Τίποτα δεν θύμιζε το πρωί της Κυριακής (06.03.2016) τις εικόνες που βλέπαμε εδώ και πολλές μέρες στην πλατεία Βικτωρίας, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα υπό άθλιες συνθήκες. Η πλατεία άδειασε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας μεταφέρθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό και το Ελληνικό. Στο σημείο, παραμένει κλούβα και άνδρες της αστυνομίας και όσοι συνεχίζουν να φτάνουν στην πλατεία Βικτωρίας ενημερώνονται πως πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα και με όσα μετέδωσε το Mega, η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (05.03.2016) όταν άνδρες της αστυνομίας συνοδευόμενοι από μεταφραστές έφτασαν στην πλατεία και άρχισαν να συνομιλούν με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν εκεί, με την ελπίδα να βρουν τρόπο να φύγουν για την Ειδομένη.

Αρχικά, οι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, ήταν διστακτικοί καθώς φοβούνταν πως θα οδηγούνταν σε κέντρα από τα οποία δεν μπορούν να φύγουν. Τελικά, η συντονισμένη επιχείρηση αποχώρησής τους από την πλατεία Βικτωρίας ολοκληρώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο βίντεο από την πτήση - θρίλερ της Ryanair όπου επιβάτης παραλίγο να βρεθεί έξω από το αεροπλάνο
Στο βίντεο που δημοσίευσε το 60 Minutes Australia, καταγράφονται επιβάτες με μάσκες οξυγόνου να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον 61χρονο, ενώ ισχυροί άνεμοι παρασύρουν αντικείμενα μέσα στην καμπίνα
Νέο βίντεο από την πτήση της Ryanair
Σε σοβαρή κατάσταση 19χρονος που βρέθηκε λιπόθυμος σε στέκι νεαρών στη Λάρισα - Έχει χτυπήματα στο κεφάλι
Βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να εξακριβωθεί ο λόγος που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση ο νεαρός
Ασθενοφόρο