Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αφορολόγητο το επίδομα Τσίπρα

φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο φόβος πολλών από τους συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη έως 850 ευρώ και δικαιούνται το επίδομα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν αν θα φορολογηθεί ή όχι το ποσό που θα πάρουν. Η κυβέρνηση διαμηνύει πως το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο.

Το είπε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους που έχουν σύνταξη έως 850 ευρώ θα είναι αφορολόγητο. Σημειώνεται πως το έκτακτο επίδομα, που “ισοδυναμεί με 13η σύνταξη”, όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, θα το πάρουν 1,5 εκατ. συνταξιούχοι. Μάλιστα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πάρουν το επίδομα και συνταξιούχοι των οποίων εκκρεμεί η σύνταξη. Ανάμεσα στους δικαιούχους είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη.

Μιλώντας στον Ant1 τόνισε ότι από τους δικαιούχους δεν θα λάβει κανείς κάτω από 300 ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις (κύρια και επικουρική) πλην των φόρων και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα.

Το επίδομα θα δοθεί στις 22 Δεκεμβρίου, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι συνταξιούχοι, όπως του ΟΓΑ πχ. να το πάρουν στις 20 του μήνα, αν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι το ποσό που δίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί αν προκύψουν τυχόν διαφορές όταν κλείσει τον Φεβρουάριο το ύψος των εσόδων. Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν απονεμηθεί 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια ενώ διαμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε