Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: Εξοργίζουν οι λεπτομέρειες της εν ψυχρώ δολοφονίας της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: Εξοργίζουν οι λεπτομέρειες της εν ψυχρώ δολοφονίας της Κυριακής

Σοκ και οργή προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονίας της άτυχης Κυριακής μπροστά από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1.4.2024).

Τα εγκληματικά λάθη και οι παραλείψεις οδήγησαν στην δολοφονία της Κυριακής δίπλα ακριβώς από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος στους Αγίους Αναργύρους. Λίγα λεπτά πριν η 28χρονη βρισκόταν στο τμήμα για να ζητήσει προστασία από τον πρώην σύντροφό της, ωστόσο όπως όλα δείχνουν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία αντιμετώπισαν την κοπέλα επιπόλαια και δεν πήραν καν τα στοιχεία της. 

Μάλιστα, της είπαν να καλέσει η ίδια το 100 για να της στείλει περιπολικό με αποτέλεσμα τα τελευταία λόγια που άκουσε η κοπέλα από το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας να είναι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Δευτερόλεπτα μετά η Κυριακή θα έβρισκε τραγικό θάνατο από το χέρι του πρώην συντρόφου της.

Οι αστυνομικοί υπηρεσίας δεν γνώριζαν τα στοιχεία της Κυριακής, δεν γνώριζαν τα στοιχεία του δράστη, δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον στο να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κοπέλα. Κινήθηκαν αδιάφορα και διεκπαιραιωτικά. 

Μάλιστα, η αξιωματικός υπηρεσίας δεν ζήτησε καν τα στοιχεία της Κυριακής, καθώς στην κατάθεσή της είπε ότι ζήτησε από τον άνθρωπο που συνόδευε την άτυχη κοπέλα τα ακριβή στοιχεία της: «Του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη και μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι τη λένε Γρίβα Κυριακή…».

Όλα δείχνουν πως η αστυνομία αγνόησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς η νεαρή Κυριακή διατηρούσε μια ψύχραιμη στάση, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να υποβαθμίσουν το περιστατικό. 

Απολογήθηκε με υπόμνημα

Ψυχρός και κυνικός ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής εμφανίστηκε στην ανακρίτρια ο οποίος μετά την αρχική του δήλωση ότι «την ήθελα μόνο δικιά μου», τώρα λέει πως δεν θα θυμάται να της έκανε κακό.

«Δε θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», ήταν τα μόνα λόγια που είπε ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, στην ανακρίτρια και στη συνέχεια κατέθεσε υπόμνημα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις