Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άγιος Παντελεήμονας: Γέμισε… βανάκια του ΕΟΔΥ για τεστ η πλατεία

Άγιος Παντελεήμονας: Γέμισε… βανάκια του ΕΟΔΥ για τεστ η πλατεία

Μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε γηροκομείο της περιοχής, ο Άγιος Παντελεήμονας γέμισε το Σάββατο (03.10.2020) το πρωί βανάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν τεστ σε κατοίκους της περιοχής.

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στάθμευσαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και οι πολίτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να κάνουν το rapid test που θα έδειχνε αν ήταν θετικοί στον κορονοϊό ή όχι.

Click4more Άγιος Παντελεήμονας: Έγγραφο «βόμβα»! Ποιοι είχαν προειδοποιήσει;

Τα τεστ του ΕΟΔΥ στον Άγιο Παντελεήμονα έρχονται ενώ στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός τόσο λόγω του γηροκομείου, όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 47 κρούσματα όσο και εξαιτίας των καταγγελιών κατοίκων για συνωστισμό.

Σε ό,τι αφορά στο γηροκομείο, όπου 47 άνθρωποι (ανάμεσά τους και πολλοί ηλικιωμένοι) βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ο έλεγχος των επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιβεβαίωσε την αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορονοϊού οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας.

Πρόκειται μάλιστα για εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να είχε παραιτηθεί και άρα δεν έπρεπε να βρίσκεται στο γηροκομείο!

Επίσης, καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις