Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Άγιος Παντελεήμονας: Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που κρατούσε όμηρο και ξυλοφόρτωσε πρώην σύντροφό του

Άγιος Παντελεήμονας: Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που κρατούσε όμηρο και ξυλοφόρτωσε πρώην σύντροφό του

Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς απήγαγε πρώην σύντροφό του, την κρατούσε όμηρο για ώρες στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα και μετέδιδε στα social media τον άγριο ξυλοδαρμό της. 

Ο 34χρονος Αιγύπτιος το πρωί της Τετάρτης (05.01.2022) οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο 34χρονος απολογήθηκε για δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα, καθώς σε βάρος του ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ήδη του είχαν απαγγελθεί η κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής και τα πλημμελήματα της κατοχής εμπρηστικών ειδών, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής, της οπλοφορίας και της βίας κατά υπαλλήλων.

Μετά την απολογία του, ο 34χρονος ψέλλισε ότι ζητά συγγνώμη από όλο τον κόσμο. «Ζητώ συγγνώμη από εσάς και απ΄ όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δικαστήρια βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (05.01.2022) και η 31χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα του 34χρονου Αιγύπτιου, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Κωνσταντίνο Γώγο.

Η 31χρονη γυναίκα δήλωσε ικανοποιημένη μετά την απόφαση ωστόσο είπε πως φοβάται ακόμα. «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη, τον δικηγόρο μου και όλους εσάς. Αισθάνομαι ικανοποιημένη για την απόφαση. Όμως εξακολουθώ να φοβάμαι μήπως γίνει κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης της 31χρονης

Τις στιγμές αγωνίας και τρόμου που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της 31χρονης από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος την κακοποίησε και την κράτησε όμηρο για περισσότερες από 4,5 ώρες σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, περιγράφει στην κατάθεση του, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, αστυνομικός που πήρε μέρος στην επιχείρηση. «Θα ανατιναχτώ, θα μας σκοτώσω όλους» φώναζε ο δράστης της ομηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα όταν είδε την αστυνομία. 

Όπως περιγράφει ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, ο 34χρονος δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών και συνέχισε να τους απειλεί λέγοντας τους: «Θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ». 

Στο τέλος της κατάθεσής του, ο αστυνομικός περιγράφει τις στιγμές που διαδραματίστηκαν όταν αποφασίστηκε να γίνει η επέμβαση των αστυνομικών, προκειμένου να λήξει η ομηρία της 31χρονης. «Μετά από διαπραγματεύσεις κι ενώ η ώρα ήταν  γύρω στις 20:45, τον ακούσαμε να λέει επιτακτικά στον διαπραγματευτή που μέχρι τότε συνομιλούσε μαζί του “ή φεύγετε τώρα ή μας τινάζω όλους στον αέρα“. Εκείνη τη στιγμή αξιολογήθηκε η κατάσταση από το διοικητή σκηνής και σε συνεννόηση με τον διαπραγματευτή διατάχθηκε δυναμική είσοδος των τακτικών δυνάμεων στην οικία για τη σύλληψη του δράστη. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Το χρονικό της ομηρίας

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου από το Γαλάτσι, όπου ο 34χρονος Αιγύπτιος απήγαγε την πρώην σύντροφό του – βουλγαρικής καταγωγής – από το σπίτι της και, υπό την απειλή μαχαιριού, την οδήγησε στο σπίτι του στο Γαλάτσι, όπου και την κρατούσε όμηρο.

Click4more: Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: «Ήθελε να με σκοτώσει – Πήρε βιντεοκλήση τον 7χρονο γιο μου και με έδερνε μπροστά του»

Μάλιστα, ο 34χρονος απειλούσε να προκαλέσει έκρηξη με μπουκάλα υγραερίου και αυτός είναι ο λόγος που η Αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην εκκένωση της πολυκατοικίας. Οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν έφοδο στο διαμέρισμα, όπου κρατούνταν όμηρος η νεαρή γυναίκα και συνέλαβαν τον 34χρονο και λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ ο δράστης συνελήφθη. 

Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό της 31χρονης

Υπενθυμίζεται ότι το newsit.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας τα όσα πέρασε η 31χρονη στα χέρια του πρώην σύντροφο της μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα. Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 54 δευτερολέπτων που παρουσιάζει το newsit.gr αποτυπώνεται η βιαιότητα του 34χρονου Αιγυπτίου, ο οποίος εκτός εαυτού χτυπάει την 31χρονη πρώην σύντροφο του και την απειλεί ότι θα την σκοτώσει.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις