Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αγίου Πνεύματος: Οι προορισμοί που έχουν επιλέξει οι Έλληνες για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος: Οι προορισμοί που έχουν επιλέξει οι Έλληνες για το τριήμερο

Σύντομες αποδράσεις τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό ετοιμάζουν οι περισσότεροι πολίτες, αξιοποιώντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ώστε να αποφορτιστούν από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να δροσιστούν στις παραλίες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος παρατηρείται αυξημένη επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στις πτήσεις της Aegean, τόσο από τη βάση της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης.

H κίνηση προς προορισμούς του εσωτερικού αυξήθηκε από την  την Πέμπτη (20.06.2024) και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, με μέση πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 90% και 95% αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τριήμερα και τις αργίες, όπου πρωταγωνιστούσαν ταξίδια στο εξωτερικό, αυτό το τριήμερο, την τιμητική τους έχουν κυρίως προορισμοί εντός της Ελλάδας – νησιά-, ενώ την προτίμηση των ταξιδιωτών κερδίζουν και προορισμοί «outsiders» είτε στην χώρα μας, είτε στο εξωτερικό.

Την παράσταση «κλέβουν» προορισμοί που εγγυώνται λιγότερο «φασαριόζικες» διακοπές και συχνά μένουν πίσω για χάρη των πιο δημοφιλών ή «must have» προορισμών, αλλά υπόσχονται πιο ήσυχες, πιο αυθεντικές ή και πιθανά πιο οικονομικές αποδράσεις, μακριά από τα μεγάλα πλήθη και τους celebrities.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τάση που καταγράφεται για προορισμούς όπως η Σκιάθος, η Ικαρία, η Χίος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Κύθηρα, χωρίς αυτό, φυσικά, να σημαίνει ότι οι Κυκλάδες δεν εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεαρότερων σε ηλικία.

Μία τάση, η οποία πέραν της ανάπτυξης για τις ίδιες τις περιοχές, συμβάλλει και στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε περισσότερους προορισμούς της χώρας. 

Φυσικά προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Στους προορισμούς του εξωτερικού, παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς ή προορισμούς που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να επιλέγουν πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Ρώμη, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη κτλ.

Επίσης, η εξέλιξη της κίνησης στην επιστροφή ξεκινάει κυρίως ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (24.06.204), αλλά κορυφώνεται μια ημέρα μετά, με εξίσου υψηλές πληρότητες.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελούν μια καλή αφορμή για κάποιους, είτε να ξεκινήσουν νωρίτερα, είτε να παρατείνουν τις διακοπές τους, αλλά και να παραμείνουν πάνω από τρεις ημέρες στον προορισμό της επιλογής τους.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι προορισμοί του εξωτερικού με τη διαφορά ότι οι επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να επιστρέφουν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ενώ αρκετοί επιβάτες που επιστρέφουν στην Αθήνα τείνουν να παρατείνουν κατά μία ημέρα ακόμα την παραμονή τους στον προορισμό της επιλογής τους.

Ωστόσο, παρά τις υψηλές πληρότητες και τα λιγοστά εισιτήρια που είναι ακόμη διαθέσιμα, ποτέ δεν είναι αργά για «ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» σε διάφορους προορισμούς, όπως το Ηράκλειο, αλλά και τα Ιωάννινα στην Ελλάδα ή τη Βαρσοβία, τη Σόφια, το Παρίσι, το Βουκουρέστι και το Ντουμπάι (για όσους θέλουν να αψηφήσουν τη ζέστη) για κάποιο προορισμό του εξωτερικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις