Ελλάδα

Αγωνία στο Τορίνο για τον 15χρονο Δημήτρη που χρειάζεται μεταμόσχευση μετά από θερμοπληξία

«Το όργανο που ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε είναι το ήπαρ», λέει ο γιατρός του 15χρονου από το Μέτσοβο

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον 15χρονο Δημήτρη που υπέστη θερμοπληξία και μεταφέρθηκε στο Τορίνο για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. «Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει πίσω δυνατός», λέει ο γιατρός του ανήλικου από το Μέτσοβο.

Ο 15χρονος Δημήτρης διακομίστηκε στο Τορίνο για μεταμόσχευση έπειτα από θερμοπληξία, όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αρκετά δύσκολη μεταφορά του από τον Άραξο στην πόλη της βόρειας Ιταλίας, «τώρα είναι τα δύσκολα», όπως τονίζει ο γιατρός του 15χρονου.

«Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, να σας υπενθυμίσω το πόσο σημαντικό και επίκαιρο είναι το θέμα της δωρεάς οργάνων. Αυτό λοιπόν το όργανο που ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε για τον μικρό Δημήτρη είναι το ήπαρ».

Το ήπαρ, όμως, για να βρεθεί πρέπει, δυστυχώς, ένας συνάνθρωπός μας αυτή τη στιγμή να έχει δηλωθεί εγκεφαλικά νεκρός, δηλαδή να έχει φύγει από τη ζωή. «Η Ιταλία, που είναι μία χώρα πολύ μεγαλύτερη από εμάς, έχει τον Δημήτρη μας σε πρώτη προτεραιότητα».

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο μικρός Δημήτρης πρέπει να κάνει μεταμόσχευση μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδί πάσχει από ανιδρωσία, μία σπάνια αναπτυξιακή πάθηση, η οποία εμποδίζει τον οργανισμό του να ιδρώνει και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, γεγονός που τον οδήγησε σε κατάρρευση με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, όταν κατά την πεζοπορία, βρέθηκε σε συνθήκες έντονης ζέστης, παθαίνοντας θερμοπληξία.

Μάλιστα, οι γονείς του – και ο ίδιος – δεν γνώριζαν ότι πάσχει από τη συγκεκριμένη πάθηση, καθώς αυτή εκδηλώνεται σε ακραίες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Παθολογικού Κέντρου έδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα συνολικά, γιατί ο χρόνος που έγινε αυτή η αεροδιακομιδή πραγματικά ήταν εξαιρετικά σημαντικός και ο μικρός Δημήτρης βρέθηκε στο σωστό χρόνο και στη σωστή θέση, όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Δημήτρης θα έρθει πίσω δυνατός με το χαμόγελο. Είναι μία υπόσχεση που έχουμε δώσει όλοι μας στην οικογένειά του», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Τόσο ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμόσχευσης (ΕΟΜ), όσο και ο αντίστοιχος οργανισμός στην Ιταλία, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί μόσχευμα για τον 15χρονο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου που αγνόησε τα σήματα και παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στην Θεσσαλονίκη
Ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου δεν πρόλαβε να περάσει
Τρένο
Η στιγμή του τροχαίου στον Κολωνό - Μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
Στο πρώτο εκπνεόμενο αλκοτέστ που της έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας, βρέθηκε θετική στην κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του πλημμελήματος
Τροχαίο στον Κολωνό
11
Τα επίσημα αιτήματα των αγροτών στα οποία η κυβέρνηση απαντά με διπλό κάλεσμα για διάλογο - Η αντίθεσή τους να περάσουν αρμοδιότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, απέστειλαν το απόγευμα της Κυριακής (14/12/25) τη λίστα των διεκδικήσεών τους προς την κυβέρνηση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 210