Ελλάδα

Αιμορραγικός πυρετός: Σε επιτήρηση 25 άτομα στη Λάρισα – Ομαλά εξελίσσεται η υγεία της γιατρού που νοσεί

Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου που πέθανε

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη Λάρισα για την κατάσταση υγείας της γιατρού, η οποία νοσεί από αιμορραγικό πυρετό.

Η γιατρός στη Λάρισα ήρθε σε επαφή με τον 72χρονο κτηνοτρόφο, που έχασε τη ζωή του από τη νόσο, όταν μολύνθηκε από τσιμπούρι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται καλά.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου.

Όπως έχει γίνει γνωστό πρόκειται για συνολικά 25 άτομα μαζί με τη γιατρό τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό, και τα μέλη της οικογένειας του κτηνοτρόφου. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου.

Από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και την οικογένεια του κτηνοτρόφου έχουν ληφθεί δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα. Δείγματα έχουν ληφθεί και από 15 τσιμπούρια.

Να σημειωθεί ότι ο 72χρονος είναι ο δεύτερος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στη χώρα μας από αιμορραγικό πυρετό. Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε το 2008. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
107
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη