Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλεξάνδρα: Η γέννα, το κρούσμα κορονοϊού και η αγωνία για τα αποτελέσματα

Αλεξάνδρα

Μια γυναίκα γέννησε στο Αλεξάνδρα κι αμέσως μετά διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός! Θέμα χρόνου να βγουν τα αποτελέσματα όλων όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Καταγγελίες στο newsit.gr για προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Από ώρα σε ώρα τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των πάνω από 40 νεογνών, γιατρών και νοσηλευτών που ήρθαν σε επαφή με την γυναίκα από το hot spot της Ριτσώνας η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό λίγα 24ωρα μετά την γέννηση του μωρού της στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”.

Τι συνέβη στο Αλεξάνδρα

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr μέλος του σωματείου των εργαζομένων η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή την περασμένη Πέμπτη, ενώ χθες μαθεύτηκε πως ο σύντροφός της που παραμένει στο κέντρο φιλοξενίας, βρέθηκε θετικός στον covid-19.

“Η γυναίκα γέννησε με καισαρική την περασμένη Πέμπτη. Ήταν ασυμπτωματική και είχε έρθει από τα hot spot στη Ριτσώνα. Οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι ο σύντροφός της βρέθηκε θετικός στον ιό, με αποτέλεσμα να γίνει το τεστ και στη γυναίκα, η οποία επίσης βρέθηκε θετική” αναφέρει το μέλος των εργαζομένων και συνεχίζει: “Όλα συνέβησαν χθες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κατάσταση sos στο νοσοκομείο, αφού αμέσως ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων βρέθηκαν κοντά της. Μιλάμε για πάνω από 40 άτομα χειρουργούς, γιατρούς, νοσηλεύτριες, νεογνά με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα το απόγευμα ή αύριο”.

Click4more: Στα 47 τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Η γυναίκα νοσηλεύεται μαζί με το μωρό της σε ξεχωριστό δωμάτιο στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλεται το νοσοκομειακό ίδρυμα Αλεξάνδρα αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή τεράστιο πρόβλημα καθώς ήδη 7 γιατροί και νοσηλευτές έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, 10 είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους και 3 άτομα έχουν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία

“Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μάθαμε πως έχουν ζητηθεί και 8 δωμάτια από το παθολογικό τμήμα για να φιλοξενήσουν άτομα με ήπια συμπτώματα του ιού. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους αρμόδιους καθώς μιλάμε για ένα ειδικό νοσοκομείο στο οποίο φιλοξενείται μαιευτική κλινική”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις