Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών – Άνοιξε η οδός Πανεπιστημίου

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών – Άνοιξε η οδός Πανεπιστημίου

Την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην επέτειο της δολοφονίας του τίμησαν φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές με πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια πέρασε μπροστά από τη Βουλή με κατεύθυνση και πάλι προς την Πανεπιστημίου με τους φοιτητές να διαλύονται στο ύψος της Ομόνοιας. Γύρω στις 3 η οδός Πανεπιστημίου άνοιξε και πάλι. Κεντρικό τους σύνθημα ήταν «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες».

Το μπλοκ των αναρχικών που ήταν μπροστά έφτασε στο μνημείο που έχει στηθεί στα Εξάρχεια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο ξεκίνημα υπήρξε μια μικρή ένταση, με την πορεία να «σπάει» στα δύο και τελικά το μπλοκ των αναρχικών να βρεθεί μπροστά και στη συνέχεια να ακολουθούν οι μαθητές και οι φοιτητές.

Ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός επίσης με εντολή της αστυνομίας, και οι συρμοί διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση. Την κινητοποίηση ακολουθούν διακριτικά και από απόσταση άνδρες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι στις 6.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναστασία Σταματοπούλου – Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις