Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συνολικά 35 προσαγωγές στα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συνολικά 35 προσαγωγές στα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία Intime

Συνολικά 35 προσαγωγές καταγράφηκαν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τις 35 προσαγωγές στα επεισόδια, οι 19 σημειώθηκαν στα Εξάρχεια και οι υπόλοιπες 16 στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, οι 6 έγιναν πριν καν ξεκινήσει η πορεία και οι υπόλοιπες 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, το βράδυ της Τρίτης (6.12.2022).

Η πορεία και τα επεισόδια στην Αθήνα

Ανακοίνωση για την πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωσή της εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στις 18:00 πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση περίπου 8.000 ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, που στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Πλατεία Συντάγματος μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Η πορεία κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας γύρω στις 20.30.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. περίπου στις 20:15, όταν η κεφαλή της πορείας πέρασε τη συμβολή της Πανεπιστημίου και Μπενάκη, 1000 άτομα αποσπάστηκαν από το σώμα της πορείας και κινήθηκαν κατά ομάδες μέσω της οδού Μπενάκη προς την περιοχή των Εξαρχείων, στήνοντας οδοφράγματα με αντικείμενα και κάδους, στους οποίους έθεσαν φωτιά.

Στην συνέχεια, όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. τα παραπάνω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Κάνιγγος και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Αραχώβης με ρίψεις μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 19 άτομα, ενώ την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Προπηλάκισαν αστυνομικούς στην Ομόνοια

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, στην Ομόνοια, όπου υπήρξε ένταση και επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαλύσει μια μεγάλη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί εκεί, κάποιοι κουκουλοφόροι εγκλώβισαν δυο αστυνομικούς στον υπόγειο σταθμό του μετρό και τους προπηλάκισαν.

Επενέβη όμως η ομάδα ΟΠΚΕ η οποία απομάκρυνε τους νεαρούς και απεγκλώβισε τους αστυνομικούς. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις