Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρύφων Αλεξιάδης: Αλλαγές και από φέτος στα τέλη κυκλοφορίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ποιες είναι οι σκέψεις για τα τέλη κυκλοφορίας – Αυτή τη βδομάδα οι αποφάσεις. Πιθανό να γίνουν αλλαγές και μέσα στο 2015 τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός!

“Το μόνο άβατο θα είναι του Αγίου Όρους”! Αυτό είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τρύφων Αλεξιάδης, που βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai.

“Θα κυνηγάμε και την τυρόπιτα και το φούρνο, αλλά κυρίως την μεγάλη φοροδιαφυγή”, συμπλήρωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος πολλές φορές τόνισε πως ο μεγάλος στόχος του υπουργείου όσον αφορά στην μεγάλη “μάχη” της φοροδιαφυγής θα είναι τα… “μεγάλα ψάρια”.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα χτυπάει… τα κουδούνια η εφορία στα σπίτια, ο αναπληρωτής Υπουργός απάντησε: “Εάν ένας γιατρός έχει δηλώσει ένα μέρος του σπιτιού του ως επαγγελματική στέγη, τι θα κάνουμε; Θα περιμένουμε να ανοίξει ξεχωριστό χώρο; Αλλά δεν θα χτυπάμε τα κουδούνια των σπιτιών. Ο στόχος είναι οι μεγάλοι φοροφυγάδες. Δεν στοχοποιούμε. Θα συνεργαστούμε με τις επιχειρήσεις για να βρούμε την φοροδιαφυγή“.

Τέλη αυτοκινήτων

Ένα από τα πλέον φλέγοντα φορολογικά ζητήματα είναι αυτό των τελών κυκλοφορίας, με το σημαντικότερο ερώτημα να είναι αν θα έρθουν αυξήσεις ακόμη και μέσα στο 2015.

Επιβεβαίωση Αλεξιάδη! Υπάρχουν σκέψεις για το σχέδιο α λα Μόντι με επιβολή ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα του εξωτερικού!

“Αυτό που εξετάζουμε -και που θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου- είναι η πιο δίκαιη και αναλογική κατανομή των φόρων. Πολύ πιθανόν να έχουμε αλλαγές και μέσα στο 2015. Θα αποφασιστεί αυτή τη βδομάδα. Το ποσό θα είναι το ίδιο, όπως και σε όλες τις φορολογίες. Η ιστορία με τις πινακίδες ξεκίνησε από λάθος ιδέα. Ότι θα αυξήσουμε τα τέλη και θα πάρουμε χρήματα, δεν έγινε όμως έτσι”.

Για τις 100 δόσεις

“Στην επανεξέταση των κριτηρίων θα τεθεί το ζήτημα πως κάποιοι μπήκαν στις 100 δόσεις ενώ δεν έπρεπε. Οι 100 δόσεις ήταν ένα πολύ σωστό μέτρο, έχουν εισπαχθεί ποσά και δεν είναι δυνατόν να το σταματήσουμε. Απλά πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές”, τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Πλαστικό χρήμα με κίνητρα!

Σχετικά με την “κινητοποίηση” των φορολογούμενων για την χρήση πλαστικού χρήματος, ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε: “Θα δώσουμε φορολογικά κίνητρα στους πολίτες για να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα. Ένα μέτρο θα είναι οι κληρώσεις, δηλαδή για τις αγορές να έρχεται ένα mail από το ελληνικό Δημόσιο. Κίνητρα θα δοθούν και στις επιχειρήσεις, για την καταβολή του ΦΠΑ”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε