Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Τρεις συλλήψεις για μολότοφ και 10 προσαγωγές

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Τρεις συλλήψεις για μολότοφ και 10 προσαγωγές

Σε 11 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία στο περιθώριο της μαθητικής – φοιτητικής πορείας για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε ελέγχους αστυνομικών σε ύποπτα άτομα – στην πλειοψηφία τους 17χρονοι – σε πάρκο στην περιοχή του Κουκακίου, έγιναν 10 προσαγωγές και 3 συλλήψεις. Στην κατοχή των τριών βρέθηκαν 4 βόμβες μολότοφ, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τον νέο νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ. Οι συλληφθέντες είχαν επάνω τους και ένα μπουκάλι βενζίνη.

Νωρίτερα, στις 3 το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί χωρίς επεισόδια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους δύο ειδικούς φρουρούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, μετά την πορεία στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε αυτούς που κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και σε όσους πήγαν στην Ομόνοια, όπου και διαλύθηκαν.

Click4more: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος – Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών – Άνοιξε η οδός Πανεπιστημίου

Αυτή την ώρα (16:35) η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλιφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις