Ελλάδα

Αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας

Αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την Δευτέρα.

 

Και αυτό γιατί μετά από αρκετό καιρό δίνεται στους επιβάτες ο μεγαλύτερος σταθμός μετεπιβίβασης στον σταθμός του Μετρό Νομισματοκοπείο.
 
Έτσι από σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, αρκετές αφετηρίες γραμμών μεταφέρονται στον συγκεκριμένο σταθμό του Μετρό, δημιουργούνται νέες γραμμές, ενώ άλλες γραμμές καταργούνται ή συγχωνεύονται. 
Αυτό αναμένεται να διευκολύνει καθημερινά τις μετακινήσεις περίπου 30.000 επιβατών που εξυπηρετούνται από τον σταθμό του Νομισματοκοπείου.
 
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα στο Νομισματοκοπείο θα μεταφερθούν δέκα αφετηρίες λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες βρίσκονται τώρα στους σταθμούς Εθνικής Άμυνας και Κατεχάκη.
 
Οι συγκεκριμένες γραμμές εξυπηρετούν τους κατοίκους των δήμων Αγίας Παρασκευής, Κορωπίου, Παιανίας, Βάρκιζας, Γέρακα, Αρτέμιδος, Παλλήνης και Χαλανδρίου.
 
Καταργούνται οι γραμμές 419, Γ5, 408 και δημιουργούνται νέες οι 409 Παπάγου-Στ. Εθνικής Άμυνας-Στ. Κατεχάκη και 413 Παπάγου-Σταθμός Κατεχάκη-Σταθμός Εθνική Άμυνα.
 
Επεκτάσεις και στους ποδηλατοδρόμους

Παράλληλα το πράσινο φως για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και τη δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας στους Δήμους Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου και Κηφισιάς άναψε το υπουργείο Υποδομών, εγκρίνοντας τα πρώτα κονδύλια για τις απαραίτητες μελέτες και τα αρχικά έργα.

 
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα δημιουργηθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Λαμία, την Κέρκυρα, τη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, τη Ρόδο και την Καλαμάτα, ενώ θα κατασκευαστεί πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Δήμο Κισσάμου Χανίων.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση