Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αλλαγή δεδομένων για το τροχαίο στη Μεταμόρφωση – Δεν φορούσε ζώνη το παιδί που τραυματίστηκε

τροχαίο Μεταμόρφωση

– Νέα στοιχεία για το τροχαίο στη Μεταμόρφωση με τον έναν νεκρό και τους τρεις τραυματίες
– Παρά τις μαρτυρίες, η Τροχαία αναφέρει πως δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου ΙΧ
– Από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει πως ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στη στάση
– Σοβαρά τραυματισμένος στο ΚΑΤ ο 40χρονος που οδηγούσε

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 08:20 το πρωί της Πέμπτης (24.05.2018) στην οδό Παπανδρέου στη Μεταμόρφωση. Αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος άνδρας έπεσε με ταχύτητα πάνω σε στάση λεωφορείου. Παρέσυρε δυο άνδρες, έναν 50χρονο που σκοτώθηκε και έναν 80χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι πρώτες μαρτυρίες από το σημείο της τραγωδίας ανέφεραν το ενδεχόμενο άλλο αυτοκίνητο να χτύπησε το ασημί Volkswagen του 40χρονου, βγάζοντάς το από την πορεία του και αποτέλεσμα να πέσει στη στάση. «Ακούσαμε κάτι πριν» είπε άνδρας που βρισκόταν σε μαγαζί της περιοχής την ώρα του δυστυχήματος. Αυτόπτες μάρτυρες, επίσης, ανέφεραν πως όταν έβγαλαν από το σμπαραλιασμένο το 9χρονο κοριτσάκι, εκείνο φώναζε «μας χτύπησαν».

Τα νέα στοιχεία για το τροχαίο στη Μεταμόρφωση

Ωστόσο, έως αυτή την ώρα, δεν προκύπτει πως άλλο αυτοκίνητο εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στο τροχαίο. «Έως αυτή την ώρα δεν έχουμε διαπιστώσει να προκύπτει εμπλοκή άλλου οχήματος στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε το πρωί στη Μεταμόρφωση», τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την τροχαία, όλα δείχνουν ότι ο 40χρονος έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στη στάση. «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, προκύπτει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε με ταχύτητα στη στάση, όπου περίμεναν το λεωφορείο ο 50χρονος, που έχασε τη ζωή του και ο 80χρονος που τραυματίστηκε», αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες πηγές.

Δεν φορούσε ζώνη το παιδί

Ο 40χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο ΚΑΤ. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και ο 80χρονος τραυματίας. Η 9χρονη κόρη του οδηγού, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το κοριτσάκι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Νέας Ιωνίας.

Οι εικόνες από το σημείο «μαρτυρούν» την τραγωδία. Οι αερόσακοι του ασημί Volkswagen που οδηγούσε 40χρονος άνδρας, γεμάτοι αίματα. Το αυτοκίνητο σχεδόν σμπαραλιασμένο, η στάση κατεστραμμένη από την πρόσκρουση.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα. Το δεδομένο είναι πως το αυτοκίνητο κατέληξε στη στάση. Όμως θολό είναι το τοπίο σχετικά με το τι προηγήθηκε. Φαίνεται πως ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου είχε αναπτύξει ταχύτητα σε μια περιοχή όπου το όριο δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα. Από τη στιγμή που άνοιξαν οι αερόσακοι, φαίνεται ότι η ταχύτητα ήταν μεγαλύτερη.

Μάρτυρες ανέφεραν στο newsit.gr ότι το κοριτσάκι φώναζε «μας χτύπησαν». Πως δηλαδή, άλλο αυτοκίνητο χτύπησε το ΙΧ που οδηγούσε ο πατέρας της με αποτέλεσμα να το βγάλει από την πορεία του. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, το ασημί Volkswagen παρέσυρε τον 50χρονο άνδρα, τον εγκλώβισε ανάμεσα στην κολώνα και το ΙΧ και κατέληξε στη στάση, όπου περίμενε το λεωφορείο ο 80χρονος.

Το αυτοκίνητο του 40χρονου φέρει στην αριστερή του πλευρά σημάδια από σύγκρουση.

Δείτε τις φωτογραφίες Μεταμόρφωση αυτοκίνητο

«Κάτι ακούσαμε πριν πέσει στη στάση»

«Το αυτοκίνητο ερχόταν από την Παπανδρέου. Πριν χτυπήσει στη στάση, κάτι ακούσαμε. Κάτι πήγε να αποφύγει, δεν ξέρω τι. Χτύπησε μετά τον άνθρωπο, τον σήκωσε στον αέρα και μετά, ο άνθρωπος βρέθηκε ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το στύλο», είπε μάρτυρας που την ώρα του μοιραίου βρισκόταν σε μαγαζί της περιοχής.

Αμέσως, έτρεξε να βοηθήσει αλλά ο 50χρονος είχε χάσει τη ζωή του. Εκείνη την ώρα, άκουσε το 9χρονο κορίτσι να φωνάζει. «Μπαμπά, βοήθεια» φώναζε το κοριτσάκι, που σύμφωνα με τον μάρτυρα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ο άνδρας, άνοιξε την πόρτα και έβγαλε το παιδί από το αυτοκίνητο, μεταφέροντάς το στο μαγαζί για τις πρώτες βοήθειες.

«Προσπάθησα να το ηρεμήσω. Δεν ήταν χτυπημένο, ευτυχώς». Τη ρώτησε ποιος ήταν στο αυτοκίνητο και του είπε ότι ο μπαμπάς της την πήγαινε σχολείο. Αμέσως ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ και η μητέρα του παιδιού.

Δείτε τι είπε

«Είδα τον άνδρα εγκλωβισμένο ανάμεσα στην κολώνα και τη στάση λεωφορείου»

Ήταν ώρα αιχμής όταν έγινε το δυστύχημα. Έντρομοι, περαστικοί και καταστηματάρχες είδαν το αυτοκίνητο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στη στάση λεωφορείου. Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Όλοι έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί. Άλλοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την τροχαία.

Κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας λίγα λεπτά αφού είχε συμβεί, περιέγραψε πως ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν αναίσθητος. Πως είχε αίματα στο κεφάλι του και το τζάμι από το παράθυρο του οδηγού είχε θρυμματιστεί. Είπε επίσης ότι είδε τον 50χρονο, θύμα της πρόσκρουσης, να έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στην κολώνα και τη στάση. «Δεν ανέπνεε» είπε.

Περιέγραψε μια ακόμη σπαρακτική στιγμή. Στο αυτοκίνητο ήταν η 9χρονη κόρη του οδηγού. «Το κοριτσάκι έκλαιγε σπαρακτικά» είπε. Σύμφωνα με την ίδια, καταστηματάρχες της περιοχής απομάκρυναν το παιδί από το σημείο ώστε να μη δει ούτε τον πατέρα της τραυματισμένο και γεμάτο αίματα αλλά ούτε και τον άνδρα που είχε χάσει τη ζωή του.

Δείτε τι δήλωσε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις