Ελλάδα

Άλσος Βεΐκου: Από βεγγαλικά η φωτιά, προσήχθησαν τρεις ανήλικοι – Η ανάρτηση Κικίλια

Από βεγγαλικά προκλήθηκε η μεγάλη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου που ξέσπασε την Κυριακή (26.5.2024) και προκάλεσε τη μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο “X” (πρώην Twitter), αναφερόμενος στη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου σημείωσε πως προσήχθησαν τρεις ανήλικοι.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας εφιστά την προσοχή των γονιών, ενώ υπογραμμίζει ότι οι εμπρηστές είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές.

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

«Χθες, αργά το απόγευμα, στο Άλσος Βεΐκου εκδηλώθηκε μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση όχι μόνο επίγειων αλλά και εναέριων μέσων της πυροσβεστικής, που επιχείρησαν με το τελευταίο φως της ημέρας, για να κατασβεστεί πριν επεκταθεί. Είναι σοκαριστικό ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών και προσήχθησαν τρεις ανήλικοι.

 

Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης - Διαμαρτύρεται για το πρόβλημα της λειψυδρίας
Στην επιστολή του προς τους δημότες ο Βασίλης Χειμαριώτης κάνει λόγο για «για καθυστερήσεις και εμπόδια από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και για συνεργασίες χωρίς ανταπόκριση, σε τοπικό επίπεδο»
Το Σιδάρι στην Κέρκυρα