Ελλάδα

Αλυκή: Ένας καμβάς της φύσης που δεν μοιάζει με κανέναν

Ταξιδεύοντας την Ελλάδα θα σε γοητεύσουν διάφορες γωνιές της που αποτελούν πραγματικό καμβά της φύσης. Ειδικά αν έχεις την ευκαιρία να δεις κάποια μέρη από ψηλά θα νιώσεις δέος και θα επιβεβαιωθείς αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. 

Ένα τέτοιο σημείο μοναδικής ομορφιάς είναι και η Αλυκή Αιγίου. Εκεί θα δεις όλες τις αποχρώσεις της φύσης συγκεντρωμένες σ’ έναν ιδιότυπο ζωντανό πίνακα. Τον καμβά αυτόν στολίζουν τα υδρόβια πτηνά. Η λιμνοθάλασσα στο Αίγιο της Αχαϊας είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Η Αλυκή του Αιγίου είναι ένα σπάνιος υδροβιότοπος, ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα στην πόλη του Αιγίου. Αν βρεθείς στην περιοχή, θα δεις ότι με έναν εντυπωσιακό τρόπο το υδάτινο και το χερσαίο στοιχείο συνυπάρχουν δημιουργώντας ένα οικολογικής σημασίας τοπίο που δεν θα δεις αλλού εύκολα.

Ο υδροβιότος αυτός ο οποίος είναι προστατευόμενος natura 2000 και φιλοξενεί κατά καιρούς σπάνια είδη πουλιών, ψαριών και άλλων οργανισμών. Μεταξύ αυτών που φιλοξενούνται ανά διαστήματα, υπάρχουν διάφορες ομάδες υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών. Τέτοιοι είναι οι κύκνοι και φοινικόπτεροι τα γνωστά και αγαπητά φλαμίνγκο-phoenicopterus ruber.  

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Καιρός Πρωτοχρονιάς: Επέλαση ψύχους σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις – Πιθανότητα χιονοκαταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο
Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα) της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και του Βορείου Αιγαίου
Χιονάνθρωπος στη Λέσβο
Τα κρούσματα της γρίπης φέρνουν ασφυξία στα νοσοκομεία: «Γολγοθάς» των ασθενών στα Επείγοντα, ελλείψεις σε αντιικά
Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, από τους 100 ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα λοίμωξης, περίπου το 10% εισάγεται για περαιτέρω νοσηλεία
Διάδρομος νοσοκομείου 6
«Μαϊμού» αστυνομικός λήστεψε αλλοδαπό στον Άγιο Δημήτριο – Άγνωστοι ξυλοκόπησαν 23χρονο και του πήραν τα παπούτσια στο Νέο Ηράκλειο
Ο «μαϊμού» αστυνομικός πλησίασε τον αλλοδαπό ο οποίος περίμενε σε στάση λεωφορείου και βγαίνοντας από το όχημα του είπε: «Ψηλά τα χέρια, αστυνομία»
περιπολικό