Ελλάδα

Αμετακίνητος από την ηγεσία του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης

Παραμένει στη θέση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για ένα χρόνο ακόμα, ο αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Αυτό αναφέρεται στο Προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε χθες 16 Φεβρουαρίου 2018 «μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 12 και 13 παρ. 2 του Π.Δ. 81/2012 (Α ́ 139) και την αριθ. 1 Απόφαση της 4ης Συνεδρίασης της 16-02-2018 του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)».

Ο κ. Ράπτης ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού στις 16 Φεβρουαρίου 2016 και πλέον συμπεριλαμβάνεται στη μικρή λίστα με τους μακροβιότερους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος καθώς συνήθως οι προκάτοχοι του αποστρατεύονταν μετά από δυο χρόνια.

Ο κ. Ράπτης είχε διαχειριστεί τη μεγάλη μεταναστευτική κρίση στο Αιγαίο και το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό, ενώ η παραμονή του στη θέση του αρχηγού ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που εξέφρασε τη στήριξη του στα στελέχη του ΛΣ με αφορμή το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων όπου τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού.

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/02/παράτασηαρχηγου.pdf” title=”παράταση+αρχηγου”]

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλούσε με γενναιότητα για τον καρκίνο – «Μου αφαίρεσαν μισό πνευμόνι»
Το 2022, ενώ βρισκόταν ακόμη υπό αγωγή, προσβλήθηκε και από κορονοϊό, μετά από ταξίδι στην Κύπρο για συναυλίες που έδωσε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Διονύσης Σαββόπουλος
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης