Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Αμφίκλεια: Εκδρομή σε μια κωμόπολη παραδοσιακής ομορφιάς

Αμφίκλεια: Εκδρομή σε μια κωμόπολη παραδοσιακής ομορφιάς

Η Αμφίκλεια η πανέμορφη κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας θα σε αφήσει πλήρως γοητευμένο με την παραδοσιακή εικόνα του τοπίου της, που θα αντικρίσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στα εδάφη της.

Aρχοντόσπιτα μιας άλλης εποχής μαζί με ένα δίκτυο από γραφικά δρομάκια συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο γραφικότητα που αξίζει σίγουρα να αφιερώσεις ένα σου ταξίδι.

Φύγαμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να δεις και να κάνεις όταν βρεθείς στην υπέροχη Αμφίκλεια.

Η μοναδική Αμφίκλεια εκτείνεται στις ρίζες του βουνού του Παρνασσού, στην βορειοανατολική πλευρά του, χτισμένη σε υψόμετρο που αγγίζει τα 400 περίπου μέτρα.

Καθώς περπατάς στα μονοπάτια του διατηρητέου αυτού οικισμού, θα συναντήσεις κτίρια που γεμίζουν την ατμόσφαιρα με την επιβλητική τους ομορφιά, αλλά και βρύσες με τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό φτιαγμένες με πρώτο υλικό τους την πέτρα, μ’ αυτήν της Χορευταριάς να κρατάει τα σκήπτρα της δημοφιλίας.

Οι δύο πλατείες του χωριού, είναι σίγουρα το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσεις ή να καταλήξεις στην βόλτα σου, έχοντας φόντο τα ψηλά πλατάνια που δίνουν απλόχερα την πράσινη πινελιά τους στο γραφικό τοπίο.

Η επονομαζόμενη κι ως κάτω πλατεία, το αντίπαλο δέος της άνω, αποτελεί την καρδιά ολόκληρης της περιοχής όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό ή το ποτό σου, σε κάποιο απ’ τα ποικίλα μαγαζιά που θα βρεις κατά μήκος της.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις