Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Αμμοθίνες Λήμνου: Αυτή είναι η μοναδική έρημος της Ευρώπης που βρίσκεται σε νησί

Αμμοθίνες Λήμνου: Αυτή είναι η μοναδική έρημος της Ευρώπης που βρίσκεται σε νησί

Η Ελλάδα είναι γεμάτη θησαυρούς και σπάνια αξιοθέατα όχι μόνο δημιούργημα του ανθρώπου αλλά κυρίως της φύσης.

Πώς να μην συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία και ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη αυτής της χώρας, και συγκεκριμένα της νησιωτικής Ελλάδας;

Ο λόγος για την «μικρή Σαχάρα», με την χρυσή άμμο και την ατελείωτη ομορφιά. Και μάλιστα, τη μοναδική έρημο της Ευρώπης που βρίσκεται σε νησί. Το νησί αυτό είναι η Λήμνος.

Οι περίφημες αλλά τελικά όχι σε όλους γνωστές αμμοθίνες, βρίσκονται στη Λήμνο και πολλοί τις αποκαλούν «μικρή Σαχάρα» της Ελλάδας και όχι άδικα. Τι είναι οι αμμοθίνες;

Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο χρυσαφένιων αμμόλοφων το οποίο ουσιαστικά απλώνεται σε μια έκταση 70 στρεμμάτων στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Θα το βρεις τρία χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Κατάλακκος και κοντά στην παραλία Γομάτι. Μόλις φτάσεις εκεί, θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για ένα απόκοσμο τοπίο που δε φανταζόσουν ότι θα συναντήσεις ποτέ στην Ελλάδα, ειδικά σε νησί. Και όμως η Λήμνος σου το προσφέρει.

Η περιοχή που βρίσκονται οι αμμοθίνες ή και απλώς θίνες (που σημαίνει λόφοι από άμμο) χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από χαμηλή βλάστηση και χρυσή λεπτή άμμο που δημιουργεί αυτό το σκηνικό.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις