Ελλάδα

“Αν δεν έρθεις να απογραφείς κάτσε στο νησί σου να πεθάνεις” είπαν σε ανάπηρη

"Δεν προκειται να ξεχάσω τον τρόπο που μου μίλησαν μέχρι να πεθάνω" καταγγέλει στο Newsit η ανάπηρη Γερασιμούλα Μαγουλά από την Κεφαλλονιά. Τι απαντά η Διευθύντρια του ΚΕΠΑ Πατρών.

Η 56χρονη Γερασιμούλα Μαγουλά πάσχει από μια σπάνιας μορφής παραμορφωτική ρευματοειδή αρθρίτιδα που την κρατά καθηλωμένη στο αναπηρικό καροτσάκι τα τελευταία 16χρόνια.

Αν και οι υπηρεσίες Πρόνοιας του ελληνικού κράτους της έχουν βεβαιώσει την αναπηρία της τόσο το 2006 όσο και το 2009 της ζητούν και πάλι να περάσει από επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας της και να λάβει το προνοιακό επίδομα.

Μέχρι εδώ όλα καλά και ορθώς το κράτος επιτέλους ελέγχει που δίνονται τα προνοιακά επιδόματα προκειμένου να πάψουν να τα λαμβάνουν απατεώνες “μαϊμού” ανάπηροι.

Δε μπορεί όμως να ζητούν από μια γυναίκα που βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι να φύγει απο την Κεφαλλονιά και να πάει στην Πάτρα για να περάσει από επιτροπή αξιολόγησης γιατί δεν υπάρχει επιτροπή στο νησί της όπως πρώτο ανέδειξε το patrastimes.gr.  Ούτε είναι δυνατό δημόσιοι λειτουργοί της Πρόνοιας να μιλούν με τρόπο τουλάχιστον απάνθρωπο σε ανάπηρους ανθρώπους.

Οπως καταγγέλει στο Newsit η κυρία Γερασιμούλα Μαγουλά όταν απευθύνθηκα στο ΚΕΠΑ Πατρών ” η διευθύντρια μου ήταν πάρα πολύ εχθρική μαζί μου. Δεν ήθελε να μιλήσει και να μου εξηγήσει τι να κάνω. Και μου είπε εάν δεν έρθετε να κάτσετε εκεί να πεθάνετε και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Αυτό το θεωρώ όχι μόνο απαράδεκτο αλλά με διέλυσε. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω μέχρι να πεθάνω. Δηλαδή αν είχα και μια στάλα αξιοπρέπεια με όλα μου έχουν συμβεί αυτη η γυναίκα με διέλυσε τελείως. Είναι το χειροτερο και το χυδαιότερο πράγμα που μου έχει πει άνθρωπος οσα χρόνια είμαι ανάπηρη”.

Ακούστε τι δήλωσε η κυρία Μαγουλά στο NewsIt:

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠΑ ΠΑΤΡΩΝ
Το Newsit επικοινώνησε με την Διευθύντρια του ΚΕΠΑ Πατρών η οποία δήλωσε “διαψεύδω τα πάντα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Η κυρία Μαγουλά εκμεταλλεύεται την αναπηρία της για να εξυπηρετηθεί σε βάρος άλλων αναπήρων. Σκέφτομαι να ασκήσω εναντίον της όλα τα ένδικα μέσα και σας απαγορεύω να αναφέρετε το όνομά μου”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές σε όλη τη χώρα και χιόνια στα ορεινά – Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη και το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ
Βροχές
Εξαφανίστηκε 13χρονη από χώρο φιλοξενίας ανηλίκων στο Χαλάνδρι – Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού
Η Βερόνικα Χαμίντοβιτς έχει ύψος 1,60 μ., έχει βάρος 50 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε άσπρο γιλέκο, καφέ παντελόνι, καφέ μπλούζα και άσπρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Πολωνός που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Σούδα – Αεροπλανοφόρα και πλοία υποστήριξης στο κινητό του
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έστελνε τις φωτογραφίες στην αδερφή του στην Πολωνία, καθώς ο σύζυγος της είναι στρατιωτικός και «του αρέσουν» τέτοιες εγκαταστάσεις
Σούδα