Site icon NewsIT
19:11 | 30.09.15

Αν δεν ξοφλήσεις τη ΔΕΗ… δεν αλλάζεις πάροχο ενέργειας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Την απαγόρευση αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προηγούμενο πάροχο, θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη του Κώδικα Προμήθειας. Σε συνάντηση της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα της ενέργειας.

Αυτό έγινε γνωστό απόψε από τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της οποίας συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνo Σκουρλέτη. Σημειώνεται ότι η σχετική τροποποίηση αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΔΕΗ, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή οφειλετών προς εναλλακτικούς παρόχους, χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη τους.

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύθηκε ότι οι τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ που σχεδιάζονται, προκειμένου να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν θα είναι κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ. Επανέλαβε δε τις θέσεις της κυβέρνησης κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και του σεναρίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ενώ επισήμανε ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version