Ελλάδα

Αναστάτωση στον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι»: Καπνοί από εστία φωτιάς στις κυλιόμενες σκάλες

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να πετάχτηκε τσιγάρο από διερχόμενο πολίτη ή επιβάτη το οποίο στη συνέχεια να προκάλεσε την εστία φωτιάς

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης (29/04/2025) στον σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι» όταν πολίτες ανέφεραν ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με δυο οχήματα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι πράγματι εκλύονταν καπνοί από τις κυλιόμενες σκάλες από την πλευρά της εισόδου στη Σούτσου στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι».

Ακολούθησαν ενέργειες για να βρουν την πηγή της φωτιάς που φάνηκε να είναι βαθιά μέσα στον μηχανισμό της σκάλας. Γι’ αυτό και χρειάστηκε η συνδρομή από το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού που ξήλωσαν συγκεκριμένα τμήματα της σκάλας για να γίνει ρίψη νερού.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να πετάχτηκε τσιγάρο από διερχόμενο πολίτη ή επιβάτη το οποίο στη συνέχεια να προκάλεσε την εστία φωτιάς ή και αυτό της βλάβης.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, το προσωπικό του σταθμού, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, διέκοψε την πρόσβαση από τη συγκεκριμένη είσοδο, δίχως να επηρεαστεί η λειτουργία του μετρό, απλά δίνονταν οδηγίες για να χρησιμοποιήσουν την είσοδο από την απέναντι πλευρά της Αλεξάνδρας ή τον ανελκυστήρα.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχόμενες αναβολές στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης σε κέντρο πρόνοιας στη Λέσβο - Ένας 60χρονος ΑμεΑ είχε πεθάνει από μολυσμένο φαγητό
Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του άτυχου 60χρονου που πέθανε από μολυσμένο φαγητό και νερό το 2021 - «Δεν μας ενημέρωσαν, θέλουμε να δικαιωθεί» λέει η οικογένειά του
Γηροκομείο 1
Επιχειρηματίας κατήγγειλε αστυνομικούς για ξυλοδαρμό στη Μύκονο: Τον πέρασαν για τοξικομανή – «Μου χτύπησαν το κεφάλι πάνω στην πόρτα»
«Ο ένας με τραβούσε, μου είχε πιάσει το πόδι κάτω από το κάθισμα, και με τραβούσε με βία και με χτύπαγε από εδώ και από εκεί» λέει το 45χρονο θύμα
Μελανιές στο σώμα του 45χρονου επιχειρηματία 2