Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία τυφλού δευτεροεγγυητή

πλειστηριασμός

Μετά την κραυγή αγωνίας, ήρθε η ανακούφιση. Ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας ενός ανθρώπου τυφλού, που είχε μπει δευτεροεγγυητής σε δάνειο, δεν θα γίνει σήμερα (06.06.2018).

Ο άνθρωπος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του είναι ο Παναγιώτης Δάβος. Μένει με την οικογένειά του στα Βριλήσσια. Σήμερα επρόκειτο να γίνει ο πλειστηριασμός του σπιτιού του. Γιατί; Γιατί εκείνος είχε μπει δεύτερος εγγυητής σε δάνειο, το οποίο δεν πληρώνεται! Τελικά όμως, ο πλειστηριασμός ανεστάλη, ενώ έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο έχουν συγκεντρωθεί στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Πριν από μερικά χρόνια, ο κ. Δάβος μπήκε ως δευτεροεγγυητής σε επιχειρηματικό δάνειο που είχε πάρει ένας φίλος και συνάδελφός του προκειμένου να επενδύσει στη επιχείρηση του φαρμακείου του. Ωστόσο, ο δανειολήπτης αποδείχθηκε κακοπληρωτής με αποτέλεσμα ο κ. Δάβου και η σύζυγός του να πληρώνουν για ένα ξένο δάνειο. Το 2007, ο κ. Δάβου έχασε εντελώς την όραση του και δεν μπόρεσε να εργαστεί. Ενώ όλα τα μέλη της οικογένειάς του είναι άνεργα και χωρίς εισόδημα, το σπίτι του παραλίγο να βγει στο σφυρί.

H κραυγή αγωνίας

«Ο πραγματικός δανειολήπτης έχει χρήματα και είναι πολύ ευκατάστατος. Έχει ένα μεγάλο μαγαζί, βγάζει λεφτά. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου και η τράπεζα δεν τον έχει φωνάξει. Απλά πράγματα ζητάμε, να πληρώσει», είχε καταγγείλει νωρίτερα στο newsit.gr η κα. Καλλιόπη Δάβου. Όπως τόνισε, ο σύζυγός της δεν λαμβάνει καν σύνταξη. «Το πρόβλημα του συζύγου είχε αρχίσει από το 2005. Το 2006 τυφλώθηκε από το ένα μάτι του και το 2007 τελείως. Έχει 100% αναπηρία. Έχουμε τα χαρτιά από το ΚΕ.Π.Α.», επεσήμανε.

Ακούστε τι είπε

Όπως εξομολογήθηκε, ο σύζυγος της, μέχρι να τυφλωθεί, εργαζόταν με πρόβλημα στα μάτια ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Η ίδια είναι χωρίς δουλειά, οι κόρες της είναι άνεργες και το σπίτι τους αντιμετωπίζει την απειλή της κατάσχεσης για το δάνειο ενός κακοπληρωτή που πουλάει ακίνητα για να μην πληρώσει την τράπεζα. «Μας βγάζουν στο δρόμο. Ο άντρας μου με τα χρόνια και όλα αυτά τα προβλήματα έγινε και διαβητικός. Όσο ήταν καλά πάλευε, δούλευε σκληρά για να πληρώνει και να είναι εντάξει. Είχαμε βάλει την υπογραφή μας», προσθέτει ζητώντας από την τράπεζα να δείξει ανθρωπιά στο αδιέξοδο που βιώνει η οικογένεια της.

Ο πλειστηριασμός που δεν έγινε

Λίγες ώρες μετά την έκκληση της κας Δάβου έγινε γνωστό πως ο πλειστηριασμός δεν θα γίνει. Σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους γιατί υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην τράπεζα και τον πιστωτή. Σύμφωνα πάλι με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της περίπτωσης.

Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου επιτέθηκε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τον κατηγόρησε για μια ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών λανθασμένων εντυπώσεων.

Σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, ο εν λόγω πλειστηριασμός είχε ανασταλεί πολύ πριν την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, μετά από συνεννόηση του οφειλέτη και της τράπεζας.

Η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος ενημερώνει ότι ο πλειστηριασμός στον οποίο αναφέρεται με τόση μαχητικότητα σε σημερινή ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα σε μία ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών λανθασμένων εντυπώσεων ανεστάλη κατόπιν συνεννόησης οφειλέτη και πιστωτή. Πρόκειται για πλειστηριασμό που θα διεξάγονταν σε γραφείο συναδέλφου στη Ναυάρχου Νικοδήμου και οποίος είχε ήδη ανασταλεί πολύ πριν η ΛΑΕ εκδηλώσει την ευαισθησία της σχετικά με την ταυτότητα του οφειλέτη, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα προσωπικά του στοιχεία. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να μάθουν να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πριν οργανώσουν τις διαμαρτυρίες τους καθώς βασίζονται σε λανθασμένη πληροφόρηση, η οποία δημιουργεί απλά κοινωνική αναταραχή χωρίς να προσδίδει τίποτα ουσιαστικό στην προστασία των πραγματικά αδύναμων συμπολιτών μας. Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα συνεχίσει να ενημερώνει λοιπόν με συνέπεια και εγκυρότητα την κοινωνία παρέχοντας το δίχτυ προστασίας στο κράτος δικαίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις