Ελλάδα

Αναρτήθηκε στη ”Διαύγεια” η ρύθμιση για 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη

Η ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις για οφειλές στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα γίνεται από την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, καθώς τότε θα ανοίξει η ειδική εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση θα είναι απλή, καθώς οι οφειλέτες θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να εισέρχονται στην ειδική υπηρεσία ρύθμισης των οφειλών.

Εκεί θα μπορούν να επιλέγουν τον αριθμό των δόσεων, έχοντας υπόψη τους ότι το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση θα είναι μεγάλη και ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Επικαλούνται μάλιστα την πολύ καλή πορεία των εσόδων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον οποίο έχουν ήδη εισπραχθεί έσοδα που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό ίσο με το 40% του προγραμματισμένου στόχου των 2,6 δισ. ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στην Αχαΐα: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 5 περιοχών – «Απομακρυνθείτε προς ΒΙΠΕ Πάτρας»
Εκκενώνονται οι περιοχές Μοιραίικα, Παλαιά Περιστέρα, Χαϊκάλι, Άγιος_Στέφανος και Θεριανό - Στο μέτωπο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων και 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο
Φωτιά
Έκτακτα μέτρα από την τροχαία για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου - Απαγόρευση φορτηγών μέχρι την Κυριακή
Η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένες ώρες - Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας
Διόδια
Φωτιά στην Πρέβεζα και στην Άρτα: Μάχη να μην καούν σπίτια – Διακοπή κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό
Η φωτιά πέρασε από την άλλη πλευρά της Ιονίας Οδού - Η κυκλοφορία έχει διακοπεί προληπτικά από τον κόμβο Φιλιππιάδας μέχρι τον κόμβο Γοργόμυλου στο ρεύμα προς Ιωάννινα
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά
1