Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανοιχτά μαγαζιά: Προτίμησαν τις παραλίες – Κλειστά μεγάλα εμπορικά [pics]

Ανοιχτά μαγαζιά: Προτίμησαν τις παραλίες – Κλειστά μεγάλα εμπορικά [pics]

Ποια ανοιχτά μαγαζιά, ποιες προσφορές και ποιες εκπτώσεις. Με τη θερμοκρασία πάνω από τους 30 βαθμούς, οι Αθηναίοι δεν προτίμησαν τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και στα ανοιχτά καταστήματα αλλά έφυγαν για τις παραλίες της Αττικής, μήπως βρουν λίγες στιγμές δροσιάς.

Αντί για κόσμο που θα ψώνιζε, ο πεζόδρομος της Ερμού γέμισε από νωρίς το πρωί της Κυριακής (16.07.2017) με διαδηλωτές, κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και υπέρ της κυριακάτικης αργίας.

Οι εμποροϋπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους για 24ωρη απεργία. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους εμπορικών καταστημάτων ενώ μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους καταναλωτές.

Πάντως, φοβούμενοι το ενδεχόμενο επεισοδίων, οι αρμόδιοι των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας επέλεξαν να μην ανοίξουν. Άλλωστε, η κίνηση ήταν ελάχιστη, αφού με τον καύσωνα οι περισσότεροι προτίμησαν τις βουτιές από τα ψώνια.

Επίσης η παρουσία των ξένων επισκεπτών στα καταστήματα ήταν σήμερα περιορισμένη με την πλειοψηφία τους να «πυκνώνει στα καταστήματα εστίασης και στην υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Κυριακούλιας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα περισσότερα εμπορικά επί της Ερμού παρέμειναν κλειστά, ίσως και λόγω της απουσίας του κοινού «από την πόλη όπως παρατηρείται και από την κίνηση στο σταθμό του μετρό».

Αναφορικά με το νέο μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο (από Μάιο- Οκτώβριο) στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και του παραλιακού μετώπου, «με το πρόσχημα της ενίσχυσης του τουρισμού», όπως σημειώνει ο γεν. γραμματέας, εκτιμά ότι δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού αλλά ούτε και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων, «απεναντίας θα αυξήσει τα λουκέτα οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία», όπως λέει.

Οι θερινές εκπτώσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 50%, θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε