Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντικειμενικές: Που θα αυξηθούν και που θα μειωθούν – Όλες οι περιοχές

Αντικειμενικές: Που θα αυξηθούν και που θα μειωθούν – Όλες οι περιοχές

Μέσα στον Ιανουάριο έρχονται οι νέες αντικειμενικές τιμές με τις οποίες θα υπολογίζονται τουλάχιστον 20 φόροι, όπως για παράδειγμα ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών, καθώς και οι αμοιβές συμβολαιογράφων.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν συσταθεί επιτροπές από αρμόδιους υπαλλήλους και επεξεργάζονται τις νέες τελικές τιμές με βάση και το πόρισμα της επιτροπής για την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες οι νέες τιμές δεν θα είναι αυξημένες στις υποβαθμισμένες περιοχές, όπως εκτιμούσαν και ανέμεναν οι ειδικοί και οι κτηματομεσίτες και αυτό για λόγους συμβολικούς.

«Δεν είναι δυνατόν σε περίοδο κρίσης να αυξήσεις τις αντικειμενικές τιμές στις περιοχές όπως το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα και άλλες που έχουν δεχτεί σκληρά πλήγματα από την κρίση και όπου η ανεργία είναι πολύ υψηλή», δήλωσε κατηγορηματικά στο newsti.gr αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε περιοχές που είχαν τουριστική άνθηση όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και άλλες. Σε γενικές γραμμές οι διαφοροποιήσεις (είτε αυξήσεις, είτε μειώσεις) δεν θα είναι σημαντικές.

Επισημαίνεται ότι οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα έχουν μικρή διάρκεια ζωής και εντός του 2016 το σύστημα αυτό θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με το νέο σύστημα εμπορικών τιμών το οποίο θα εφαρμοστεί και για τον προσδιορισμό του νέου φόρου που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2016.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι νέες αντικειμενικές τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από την 21 Μαίου 2015 και θα επηρεάσουν τα ποσά των φόρων που πληρώθηκαν για μεταβιβάσεις και τους άλλους 20 φόρους. Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα επιστραφούν χρήματα από το Δημόσιο, αλλά τα ποσά αυτά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές οφειλές των φορολογουμένων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε