Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά

φωτό αρχείου eurokinissi
φωτό αρχείου eurokinissi

Εργασίες καθαρισμού υπογείων φρεατίων, αλλά και εξειδικευμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται, τις τελευταίες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στο πλαίσιο ενός συνόλου έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού των υπογείων φρεατίων της σήραγγας στο ύψος της Πύλης Ε2 του λιμανιού του Πειραιά («κρητικά» πλοία), όπου επί σειρά ετών παρουσιάζονται επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Ωστόσο, το έργο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, εξαιτίας του υπογείου χώρου και της δυσκολίας προσέγγισης σε αυτόν. Γι’ αυτόν το λόγο, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και τη βοήθεια από τον δήμο Κερατσινίου, τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Δραπετσώνας και τον ανάδοχο της εργολαβίας συντήρησης των οδών, προχώρησαν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και παρενέβησαν με ειδικό προσωπικό και μέσα (βαρέα αποφρακτικά οχήματα, υδροφόρες και λοιπό εξοπλισμό) για να καθαριστούν τα υπόγεια φρεάτια από φερτά υλικά και σκουπίδια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στη σημασία των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά σε εκείνα τα σημεία που «παραδοσιακά» εμφανίζουν προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε