Ελλάδα

Απαγωγές και ληστείες σε Αττική, Κορινθία και Σαλαμίνα – Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση

Συμμορία που διέπραττε συστηματικά απαγωγές ατόμων, εκβιάσεις και κλοπές από οικίες, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων και την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές των Μεγάρων, της Σαλαμίνας και των Εξαμιλίων Κορινθίας, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει αρπαγές και εκβιάσεις με ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οπως εξακριβώθηκε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία που στοχοποιούσε άτομα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι κατέχουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πήγαιναν στο σπίτι τους, και με χρήση σωματικής βίας αλλά και απειλή όπλων, τους άρπαζαν και τους μετέφεραν σε άλλη περιοχή. Αμέσως μετά επικοινωνούσαν με την οικογένεια του απαχθέντα και με απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητά του, εκβίαζαν για την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Μετά την επίτευξη συμφωνίας, έλεγαν στους συγγενείς το σημείο που θα παρέδιδαν τα χρήματα και στη συνέχεια απελευθέρωναν το θύμα τους σε κοντινή απόσταση.

Παράλληλα, η συμμορία διέπραττε κλοπές από σπίτια. Οι κατηγορούμενοι επέλεγαν τον στόχο τους σε απομονωμένα σημεία και κοντά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ προηγουμένως συγκέντρωναν πληροφορίες για τις ώρες απουσίας των ενοίκων και την ύπαρξη χρημάτων, χρυσαφικών, κυνηγετικών όπλων και άλλων αντικειμένων αξίας.

Από τις αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, 3 κυνηγετικά όπλα και κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης και 4 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα.

Η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε 2 περιπτώσεις αρπαγής σε Μέγαρα και Κορινθία, καθώς και 25 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία με σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και σήμερα - Θράκη, Μακεδονία και Δωδεκάνησα οι «επικίνδυνες» περιοχές
Τα ανατολικά τμήματα της χώρα αναμένεται να «χτυπηθούν» από την κακοκαιρία που θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ, με τις σφοδρές βροχές να απομακρύνονται από την Αττική
βροχή
Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές – Συνεχίζει σταθερά η πτώση της θερμοκρασίας
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων
καιρός
Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και πότε θα «ξεθυμάνουν» τα φαινόμενα
Μηνύματα του 112 «χτύπησαν» το βράδυ της Πέμπτης (2/10/25) σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Λήμνο - Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς την Παρασκευή (3/10/25)
Βροχή στην Αθήνα
Κλειστή η κάθοδος της Κηφισίας λόγω πορείας για τη Γάζα – Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας
Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η αποψινή πορεία αλληλεγγύης για τη Γάζα, με την τροχαία να κλείνει τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας και το κέντρο της Αθήνας να «ασφυκτιά» από κίνηση
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη Γάζα, στη λεωφόρο Κηφισίας 3