Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απαγωγή Κυπαρίσση: «Μου χάραξαν το κεφάλι για να έχουν αίμα στο βίντεο» λέει ο 40χρονος επιχειρηματίας

Απαγωγή Κυπαρίσση: «Μου χάραξαν το κεφάλι για να έχουν αίμα στο βίντεο» λέει ο 40χρονος επιχειρηματίας

Σοκαριστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Οι δράστες προσπάθησαν να σβήσουν κάθε ίχνος τους χρησιμοποιώντας ακόμα και… χλωρίνη, χωρίς όμως τελικά να αποφύγουν τη σύλληψη τους. 

Οι άνθρωποι που κατηγορούνται για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου του 2021 ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο Ντράφι, πίστευαν ότι το σχέδιο τους είχε επιτευχθεί με επιτυχία, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα διαψεύσθηκαν. Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των τουλάχιστον τριών συνεργών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης έμεινε αιχμάλωτος για 70 μέρες στα χέρια των απαγωγέων. Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή, με τις Αρχές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Οι απαγωγείς αρχικά ζητούσαν 2.000.000 ευρώ και τελικά η συμφωνία –όπως λένε τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας του 40χρονου επιχειρηματία– «έκλεισε» για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ.

«Την μέρα πριν με αφήσουν ελεύθερο, με έβαλαν νωρίς το πρωί να κάνω μπάνιο με καυτό νερό. Έκανα μπάνιο πολλή ώρα. Παράλληλα, με ψεκάζανε με κάποιο υγρό, σαν χλωρίνη, ενώ με βάλανε να ξυρίσω το σώμα και το κεφάλι». Με αυτά τα σοκαριστικά λόγια – όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο Γιώργος Κυπαρίσσης περιέγραψε στους αστυνομικούς τις τελευταίες δραματικές ώρες που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του.

«Μόνο το εσώρουχο μου άφησαν»

«Ήταν μία κόλαση», ανέφερε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ο επιχειρηματίας, περιγράφοντας τα δύο πρώτα 24ωρα μετά την αρπαγή του. «Αμέσως μόλις φτάσαμε στο πρώτο κρησφύγετο, μου έβαλαν ωτοασπίδες στα αφτιά και από πάνω μου έβαλαν ακουστικά μουσικής. Τα μάτια μου ήταν ήδη καλυμμένα από τη στιγμή που με απήγαγαν. Μου είχαν βάλει κουκούλα και μονωτική ταινία. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα. Αυτός ήταν ο στόχος τους άλλωστε. Επίσης, τα χέρια μου ήταν δεμένα πίσω, με χειροπέδες. Μου είχαν δέσει και τα πόδια για να μην έχω ελευθερία κίνησης. Με ρίξανε στο πάτωμα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, παρά ελάχιστα. Εκείνη τη στιγμή με χτύπησαν και μου έσκισαν τα ρούχα. Μόνο το εσώρουχο μου άφησαν. Άρχισαν να μου λένε ότι θέλουν λεφτά για να με αφήσουν και παράλληλα συνέχισαν να με χτυπάνε. Σε αυτή την κατάσταση, δεμένος στο πάτωμα, χωρίς όραση, έμεινα 2 μέρες», ανέφερε σοκαρισμένος.

Τον είχαν δεμένο με μια αλυσίδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι απαγωγείς μετέφεραν μετά από δύο ημέρες τον Γιώργο Κυπαρίσση σε διαφορετικό κρησφύγετο. «Όταν με πήγανε εκεί, με βάλανε μέσα σε ένα δωμάτιο. Με άφησαν στην ίδια κατάσταση για 2 ακόμα μέρες. Δεν άντεχα άλλο. Νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Τους παρακάλεσα να μου βγάλουν την κουκούλα και τη μονωτική ταινία για να δω, όπως και έγινε. Στο ύψος των ματιών το δέρμα μου ήταν κατάμαυρο όταν μου τα έβγαλαν. Δεν αναγνώριζα το πρόσωπό μου. Μετά μου λύσανε και τα χέρια», περιγράφει στους αστυνομικούς ο 40χρονος.

Όπως είπε, τον είχαν δεμένο με μια αλυσίδα. «Στην αρχή με είχαν δεμένο στο κρεβάτι, αλλά αργότερα μου έδεσαν τα πόδια με αλυσίδα που είχε περιθώριο λίγα μέτρα για να μπορώ να σηκώνομαι και να κινούμαι στο δωμάτιο. Μου αφήσανε και μία κουκούλα για να τη φοράω όταν ήθελα τουαλέτα, φαγητό ή οτιδήποτε άλλο, όπως το μπάνιο μου, που έκανα λιγοστές φορές. Φορούσα την κουκούλα δηλαδή και μετά χτυπούσα την πόρτα και ζητούσα αυτό που ήθελα. Αυτή ήταν η συμφωνία», ανέφερε.

«Στα βίντεο μου έλεγαν τι να πω»

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο 40χρονος επιχειρηματίας, οι δράστες τού είχαν υπαγορεύσει επακριβώς τι να πει στα τρία βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά του κατά τις 65 ημέρες κράτησης. «Όσο με κρατούσανε, τραβήξανε και κάποια βίντεο, προφανώς για να τα στείλουν στην οικογένειά μου. Στα βίντεο αυτά μου υπαγόρευαν κατά λέξη αυτά που ήθελαν να πω. Ήθελαν να εκβιάσουν την οικογένειά μου για να δώσει τα λεφτά. Σε κάποια από αυτά τα βίντεο με χτύπησαν κιόλας, για να φαίνεται το αίμα στην κάμερα. Επίσης, σε ένα από τα βίντεο μου ξυρίσανε και το κεφάλι και μετά μου το χαράξανε για να ματώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φρόντισαν να μείνουν… «αόρατοι» 

Εχοντας υπολογίσει και την τελευταία λεπτομέρεια, οι δράστες φρόντισαν να μείνουν… «αόρατοι» όλες τις μέρες της απαγωγής. «Σε όλο αυτό το διάστημα που έμεινα σε αυτό το δεύτερο κρησφύγετο, μέχρι που με άφησαν, στο δωμάτιο ήμουν πάντα μόνος μου. Το δωμάτιο είχε τα απολύτως απαραίτητα. Αποτελούνταν δηλαδή από ένα διπλό κρεβάτι, μία τηλεόραση και μία λάμπα για φως. Δεν είχε παράθυρα. Πρέπει να με παρακολουθούσαν μέσα στο δωμάτιο. Αυτό το κατάλαβα όταν μία μέρα ζήτησα φαγητό και μου απάντησαν ότι πρώτα έπρεπε να βάλω την κουκούλα και μετά να μου ανοίξουν και να μου δώσουν», περιέγραψε στους αστυνομικούς ο Γιώργος Κυπαρίσσης, προσθέτοντας ότι: «Τους ανθρώπους αυτούς που με κρατούσαν δεν τους είδα ποτέ. Μόνο τους άκουγα, αλλά και αυτό ελάχιστα, γιατί όταν ήθελαν να μιλήσουν, έβαζαν δυνατά την τηλεόραση για να μην ακούω».

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις