Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Τσίμπησαν» οι παραβάσεις παρά τον κακό καιρό

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Τσίμπησαν» οι παραβάσεις παρά τον κακό καιρό

Μικρή αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε ο αριθμός των πολιτών που αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας και βγήκαν, χωρίς λόγο, από τα σπίτια τους την Τρίτη (07.04.2020), παρά τον κακό καιρό και τους θυελλώδεις ανέμους που «σάρωναν» την χώρα. Πρωταθλήτρια στις παραβάσεις ξανά η Αττική.

Σύμφωνα λοιπόν με τον επίσημο απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ, χθες, σ’ ολόκληρη τη χώρα βεβαιώθηκαν 1.839 παραβάσεις άσκοπης κυκλοφορίας και βέβαια «κόπηκαν» και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Click4more Είκοσι μέρες πειθαρχία και μετά δύο εβδομάδες υπομονή – Έτσι θα βγούμε από το σπίτι το Μάιο

Συνολικά από την ημέρα που επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 24.757 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί αντίστοιχα πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το πρόστιμο των 150 ευρώ που πληρώνει ο κάθε πολίτης που δεν έχει στην κατοχή του είτε την απαραίτητη βεβαίωση είτε το sms που του επιτρέπει την μετακίνηση, μπαίνουν σε ειδικό λογαριασμό που χρησιμοποιείται για την προμήθεια υγειονομικού υλικού για τα νοσοκομεία αναφοράς.

Σύμφωνα λοιπόν με των επίσημο απολογισμό τις ΕΛ.ΑΣ: «…Την Τρίτη 7 Απριλίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.839 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως εξής: 673 στην Αττική, 220 στη Θεσσαλονίκη, 157 στην Κεντρική Μακεδονία, 127 στη Δυτική Ελλάδα, 146 στα Ιόνια Νησιά, 98 στην Πελοπόννησο, 97 στη Θεσσαλία, 67 στην Κρήτη, 56 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 55 στο Νότιο Αιγαίο, 53 στη Στερεά Ελλάδα 49 στην Ήπειρο, 26 στο Βόρειο Αιγαίο και 15 στη Δυτική Μακεδονία».

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους σε μαγαζιά που θα έπρεπε να είναι κλειστά αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν… υπακούν στα μέτρα, βεβαιώθηκαν 13 περιπτώσεις και συνελήφθησαν 11 άτομα.

Από τις 12 Μαρτίου όταν ελήφθη η απόφαση να κλείσουν καφέ, εστιατόρια και εμπορικά, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 383 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 369 άτομα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις