Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Απαγορευτικό απόπλου: Προβλήματα στα λιμάνια από τους θυελλώδεις ανέμους

Απαγορευτικό απόπλου: Προβλήματα στα λιμάνια από τους θυελλώδεις ανέμους

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν όλη τη χώρα έφεραν, νωρίς το πρωί, απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σταδιακά, όμως, η κατάσταση ομαλοποιείται. Μεγάλα προβλήματα στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Ήρθη το μεσημέρι της Κυριακής (05.05.2019) το απαγορευτικό απόπλου που ίσχυε από το πρωί στα λιμάνια εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που σαρώνουν όλη τη χώρα και προκαλούν προβλήματα, ιδίως στα Χανιά.

Από τον Πειραιά, λόγω του απαγορευτικού δεν έφευγαν τα πλοία για Κυκλάδες και δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια των ταχύπλοων. Από τη Ραφήνα γίνονταν μόνο τα δρομολόγια έως την Άνδρο, ενώ το λιμάνι του Λαυρίου είχε «κλείσει».

Πλέον, σύμφωνα με το λιμεναρχείο, άγνωστο παραμένει αν θα γίνει ένα δρομολόγιο, στις 17:00, από τη Ραφήνα.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο των Χανίων

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει ταλαιπωρία σε εκατοντάδες επιβάτες που επρόκειτο να πετάξουν προς ή από το αεροδρόμιο των Χανίων. Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που ταξίδευε για τα Χανιά αλλά το αεροπλάνο του αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση στο Ηράκλειο κι από εκεί να ταξιδέψει οδικώς!

Συνολικά 14 πτήσεις έχουν επηρεαστεί από τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν τα Χανιά. Οι περισσότερες απ’ αυτές, όπως είπε στο newsit.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, έκαναν προσγείωση στο Ηράκλειο και οι αεροπορικές εταιρίες μετάφεραν τους επιβάτες στο Ηράκλειο με λεωφορεία για να φύγουν από εκεί για τους προορισμούς τους. Σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις