Ελλάδα

Απειλητικά emails για εκρηκτικούς μηχανισμούς στάλθηκαν σε σχολεία της χώρας και αποδείχθηκαν φάρσα

Για προληπτικούς λόγους, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας

Απειλητικά emails, που αποδείχθηκαν κακόβουλη φάρσα, έφτασαν το πρωί της Παρασκευής (31/01/2025) σε πολλά σχολεία της χώρας και κυρίως στην Αττική, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, σχετική έρευνα έδειξε ότι τα emails στα σχολεία στάλθηκαν από 7 IPs από τη Ρωσία, ενώ άμεσα ενεργοποιήθηκε geoIP φραγή από τους mailservers του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Τα emails εστάλησαν στους επίσημους λογαριασμούς των σχολικών μονάδων και οι μαθητικοί λογαριασμοί είναι πλήρως προστατευμένοι, σύμφωνα με το υπουργείο, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης μηνυμάτων από εξωτερικούς αποδέκτες.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, τα απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα ήταν γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και προειδοποιούσαν για δήθεν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στα σχολεία . Ανάλογα e-mail είχαν σταλεί την περασμένη Δευτέρα και σε εκπαιδευτικές μονάδες της Σλοβενίας.

Για προληπτικούς λόγους, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές, κατατέθηκε αίτημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του αποστολέα και υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοίγει ξανά η υπόθεση θανάτου δύο αδερφών από φωτιά στη Ναύπακτο το 2024 - Οι ομοιότητες με την υπόθεση του Κολωνακίου
Είχε θεωρηθεί ότι ο 84χρονος είχε βάλει φωτιά, απελπισμένος με την κατάσταση υγείας της αδερφής του - Οι τοξικολογικές έδειξαν ότι είχε πάρει ηρεμιστικά χωρίς συνταγογράφηση - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Περιπολικό
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 60χρονο φερόμενο μητροκτόνο της Ελένης Παπαδοπούλου στο Κολωνάκι - «Μου είπε πως κάηκε νεκρή»
Παράλληλα, συγγενείς και φίλοι του 60χρονου έκαναν νέες αποκαλύψεις σχετικά με τον φερόμενο μητροκτόνο και τη συμπεριφορά του μετά τη μοιραία μέρα της 29ης Ιανουαρίου 2022
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου
Αγρότες σε ρήξη «έσπασαν» το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια – Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ στην Τρίγλια Χαλκιδικής
Αγρότες που διαφώνησαν, πήραν τα τρακτέρ τους και μεταφέρθηκαν στο μπλόκο της Τρίγλιας, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών
Αποχώρηση τρακτέρ από αγρότες της Χαλκιδικής, που συμμετέχουν στο μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια", κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης 53