Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Η απεργία στα Μέσα Μεταφοράς φέρνει… κίνηση στους δρόμους

απεργία μέσα μαζικής μεταφοράς κίνηση

Ήταν που ήταν η ώρα δύσκολη, ήρθε και η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο… δύσκολα στους δρόμους της Αθήνας! Και η κίνηση ήταν παντού…

Στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα (14.12.2017) συμμετέχουν, εκτός των άλλων και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. Και οι στάσεις εργασίας σημαίνουν πως χιλιάδες από τους Αθηναίους που κινούνται με Μετρό, Ηλεκτρικό ή λεωφορεία και τρόλεϊ, αναγκάστηκαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους. Και η κίνηση ήταν το μοναδικό… δεδομένο.

Και οι δρόμοι δεν άργησαν να… μπλοκάρουν!

Κίνηση… παντού

Πέρα από το γεγονός πως μιλάμε για ώρα αιχμής, δεν ήταν η καθημερινή κίνηση. Πέρα από τους βασικούς κεντρικούς οδικούς άξονες, μπλόκαραν, σε πολλές περιπτώσεις και τα στενά!

Αυτή την ώρα, αυξημένη κίνηση υπάρχει σε:

Στη λεωφόρο Κηφισού, στην άνοδο από την Παραλιακή έως την Αχαρνών και στην κάθοδο από την Αττική Οδό έως την έξοδο της Ιεράς Οδού
Στη Μεσογείων
Στην Κατεχάκη (στο ρεύμα από Ηλιούπολη)
Και στα δυο ρεύμα της Κηφισίας
Στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας
Στην άνοδο της Συγγρού
Στην Ποσειδώνος από την Αλίμου έως την Καραϊσκάκη στο ρεύμα προς Πειραιά

απεργία μέσα μαζικής μεταφοράς κίνηση

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά την απεργία

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ ακινητοποιημένα θα είναι τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ηλεκτρικού ( Γραμμή 1 Πειραιάς-Κηφισιά), τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι συρμοί του μετρό (Γραμμές 2, 3) και του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00. Επίσης, λόγω της 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό Δουκ. Πλακεντίας Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις