Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Από κόσκινο οι προσλήψεις στα Stage

Τέλος τα Stage στο δημόσιο με περίπου 12.000 συμβασιούχοι να παίρνουν το…

δρόμο για το σπίτι τους.

Το ερώτημα «τι κάνουμε» έβαλε στο τραπέζι του «πρωινού καφέ» στο Μαξίμου ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ήταν μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθεί καμία σύμβαση εργαζομένων γιατί  το πρόγραμμα αυτό καταργείται στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για την τύχη των 12.000 συμβασιούχων θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση. Το μεσημέρι θα γίνει άτυπο υπουργικό συμβούλιο για να εξετάσει το θέμα.

Από κόσκινο θα περάσουν όλες οι προσλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αν υπάρξουν περιπτώσεις που έγιναν παρατυπίες αυτές θα ακυρωθούν αμέσως.

Πρόβλημα σε ό,τι αφορά την κατάργηση των Stage υπάρχει με τους εργαζόμενους που έχουν προϋπηρεσία πάνω από 24 μήνες. Οι συγκεκριμένοι έχουν διασφαλίσει το δικαίωμα, σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου, να πάρουν μέρος σε διαγνωνισμούς του ΑΣΕΠ με πριμ για να γίνουν μόνιμοι στο δημόσιο.

Ο νόμος Παυλόπουλου προβλέπει ότι όσοι συμβασιούχοι συμπληρώσουν 24 μήνες απασχόλησης στο Δημόσιο, ακόμη και σε stage, δικαιούνται προσαύξησης 50% στα μόρια για την προϋπηρεσία τους για κάθε διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ, αρκεί οι θέσεις που προκηρύσσονται να είναι συναφείς με την ειδικότητά τους στο Δημόσιο.

Ο κ. Πεταλωτής απέρριψε το ενδεχόμενο να θεμελιώσουν αυτοί οι συμβασιούχοι δικαίωμα μονιμοποίησης. Μάλιστα ο νόμος αυτός θα αλλάξει σύντομα είπε.

Σήμερα το θέμα θα μελετήσει και η ΓΣΕΕ.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε