Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αποκαλύψεις – φωτιά στην εξεταστική για Siemens

Η επιστολή Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο με την σφραγίδα
Η επιστολή Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο με την σφραγίδα

Ο Τάσος Τέλογλου εικάζει ότι μία σφραγίδα στην επιστολή Καραμανλή προς τον Χριστοφοράκο δείχνει ότι εστάλη στην Siemens ως απόδειξη πληρωμών που είχε κάνει.

Στη διάρκεια της κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην σφραγίδα “karamanlis” που υπάρχει πάνω στην ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο. Όπως εξήγησε ο Τάσος Τέλογλου την σφραγίδα έβαλε ο ίδιος ο Χριστοφοράκος και εικάζει πως προφανώς το έκανε για να τη στείλει στη μητρική εταιρεία ως απόδειξη των πληρωμών που είχε κάνει. 

Η επιστολή του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή προς τον υπ’ αριθμόν ένα στέλεχος της Siemens στην Ελλάδα, με την σφραγίδα “karamanlis” δίπλα στην ημερομηνία.   

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος παρέδωσε στην επιτροπή εγγραφο – φωτιά, που ισχυρίζεται ότι έφτασε στα χέρια του από την γερμανική δικαιοσύνη το Νοέμβριο 2009.

Περιέχει την κατάθεση στη Γερμανική δικαιοσύνη του γερμανού δικηγόρου του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβε, και αναφέρει ότι ο πελάτης του, του εκμυστηρεύτηκε πως παραμονές των ευρωεκλογών του 2009 στην Ελλάδα… «φίλοι» του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens τον ειδοποίησαν ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιτάχυνσης της δικαιοσύνης εναντίον του για πολιτικούς λόγους και ότι επίκεινται συλλήψεις.
Μάλιστα, τον προειδοποίησαν ότι αν ερχόταν στην Ελλάδα ο ίδιος θα κινδύνευε με ισόβια.

O κ. Τέλογλου φέρεται να μίλησε για πληρωμές της Siemens σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Φέρεται να υποστήριξε μάλιστα οτι στις ευρωεκλογές του 2000 πήγαν 25 δις στα 2 μεγάλα κόμματα, όταν η κρατική χρηματοδότηση ήταν μόνο 4 δις.
Πρόσθεσε μάλιστα οτι το 90% των χρημάτων δίνονταν χέρι με χέρι και δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία για παράνομες πληρωμές σε πολιτικούς από το 1998 μέχρι το καλοκαίρι του 2004.

Ο κωδικός «Ρόκος» στον οποίο φαίνεται ότι κατατίθενται χρήματα ταυτίζονται με συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Τάσου Μαντέλη.

Για το C4I υπαινίχθηκε ότι υπάρχει μία αλληλουχία που προκύπτει από την κατάθεση του Σίκατσεκ ότι το 2002 (μπορεί και το 2003) δόθηκαν σε τέσσερα  Υπουργεία συνολικά 10 εκ ευρώ.  Τα Υπουργεία αυτά είναι το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Πολιτισμού, το  Υπουργείο Δημ. Τάξης και ο Οργανισμός «Αθήνα 2004».

Επίσης φέρεται να δήλωσε πως ο Θόδωρος Τσουκάτος πήγε παραμονές εκλογών του 2000 και ζήτησε από τον Χριστοφοράκο ένα εκατομμύριο μάρκα. Υπάρχει επίσης μία εκταμίευση στις 7/2004 που έχει χρονική συνάφεια με μία κατάθεση 750.000 ευρώ, αλλά κανείς δεν ξέρει που πήγαν.

Επίσης από την κατάθεση του μάρτυρα προκύπτει ότι η Siemens είχε στήσει μηχανισμό να δίνει χρήματα από το 1980 για να παίρνει δουλειές, ότι υπάρχουν πληρωμές για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και για το C4I μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. 

O κ. Τέλογλου είπε ότι προσπάθησε να δει τον Ζαγοριανό τέσσερις  φορές, αλλά, όπως διευκρίνισε δεν ήταν ποτέ στο γραφείο του.

Στην αρχή προέκυψε ζήτημα με την αποστολή της δικογραφίας της υπόθεσης. H εφέτης ανακριτής Μαρία Νικολακέα που έχει αναλάβει την υπόθεση ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να σταλεί η δικογραφία και ότι αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας που εποπτεύει την ανάκριση κ. Χατζίκος. 

Ο κ. Χατζίκος όμως δηλώνει αναρμόδιος. Μετά από όλα αυτά τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής αποφάσισαν να στείλουν επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη θεωρώντας ότι υπάρχει μεθοδευμένη καθυστέρηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε