Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Απόνησος Αγκιστρίου: Αυτή είναι η πιο εξωτική παραλία στην Αττική

Απόνησος Αγκιστρίου: Αυτή είναι η πιο εξωτική παραλία στην Αττική

Ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά της Ελλάδας, το Αγκίστρι, είναι από τα πλέον εύκολα να το απολαύσει κάποιος, αφού είναι στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Καταπράσινο και μικρό, με μόλις 11,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, αποπνέει ωστόσο τεράστια γοητεία. Πέρα από τα όμορφα χωριά του και τις εκτυφλωτικές παραλίες του, έχει και μια μυστηριακή ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά και πολλούς θρύλους, που κάνουν την περιήγηση σε αυτόν τον παράξενο νησιωτικό παράδεισο πολύ ενδιαφέρουσα.

Το ταξίδι από τον Πειραιά ως την Σκάλα, το φυσικό λιμάνι στο Αγκίστρι, κρατάει μόλις δύο ώρες με το πλοίο της γραμμής και 55 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι, αλλά είναι και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα.

Το μικρό αυτό στολίδι αποτελεί ένα από τα πιο προικισμένα νησιά του Αργοσαρωνικού από άποψη παραλιών…

Στα δυτικά της Σκάλας ο ταξιδιώτης θα συναντήσει την Σκληρή και την εντελώς απομονωμένη Χαλικιάδα, όπου βρίσκουν διακριτικότητα, όταν μεστώνει το καλοκαίρι, οι γυμνιστές.

Η Μαρίζα είναι ένα θεόρατος βράχος στα δυτικά, κοντά στα Λιμενάρια, από όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει βουτιές στα σμαραγδένια νερά, ενώ η παραλία του Απονήσου, ανάμεσα στο μικρό νησάκι Απόνησο και το Αγκίστρι είναι ένα αβαθές και μαγευτικό πέρασμα.

Πηγή video: Haanity

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις