Site icon NewsIT
13:45 | 17.06.25

Άραχθος: Σε 11χρονο με προβλήματα όρασης ο κερατοειδής του Σπύρου – Ζωή σε 11 ανθρώπους έδωσαν τα 2 παιδιά

Παιδιά

Φίλοι των 2 παιδιών που πνίγηκαν στον Άραχθο

Newsit Newsroom

Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων και του 12χρονου - Μέσα στην ημέρα η σορός του θα ταξιδέψει στην Αλβανία όπου θα γίνει η κηδεία του

Από τις 10:00 σήμερα το πρωί (17.06.2025) είναι σε εξέλιξη η επέμβαση στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη για την μεταμόσχευση των κερατοειδών του 15χρονου Σπύρου που πνίγηκε μαζί με τον φίλο του στον Άραχθο.

Ο 15χρονος που δυστυχώς κατέληξε στην προσπάθειά του να σώσει τον φίλο του από τα φουσκωμένα νερά του Αράχθου, έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία και σε ένα παιδί μόλις 11 χρόνων το οποίο αντιμετώπιζε εκ γενετής προβλήματα όρασης.

Ο 11χρονος λήπτης, πριν από λίγες ημέρες υπέστη σοβαρή μόλυνση και έφτασε ένα βήμα πριν χάσει το αριστερό του μάτι. Χάρη στη μεγαλοψυχία των γονιών του 15χρονου, αυτό το αγόρι έχει πλέον τη δυνατότητα να ζήσει υγιής την υπόλοιπη ζωή του.

«Είναι θαύμα», σχολίασε σύμφωνα στο MEGA η μητέρα του 11χρονου.

Οι νεφροί του 15χρονου έχουν δοθεί σε έναν 53χρονο στο Λαϊκό νοσοκομείο και σε έναν 32χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Το ήπαρ του δόθηκε σε έναν 43χρονο, πατέρα 2 παιδιών που παλεύει τα τελευταία χρόνια με τον μεταστατικό καρκίνο και είχε υποβληθεί σε χειρουργεία και θεραπείες. Η μόνη του ελπίδα ήταν ένα μόσχευμα.

Με δάκρυα στα μάτια, μίλησε με λόγια καρδιάς για τον 15χρονο που του έσωσε τη ζωή.

«Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές. Είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης. Κρατήστε το αυτό λείπει από την εποχή μας», είπε ο άνθρωπος μέσα από την εντατική.

«Δεν το περίμενα. Συγκίνηση και στους ανθρώπους αυτούς, να τους έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Αυτό που πρέπει δηλαδή να χαροποιήσει τον δότη είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης από το παιδί τους. Μου χαρίζει μία καινούρια ζωή. Εγώ περίμενα το απροσδόκητο. Εγώ πήγαινα προς τον θάνατο. Για τους γονείς είναι τρομερό, είμαι νέος σε ηλικία και έχω 2 παιδάκια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους γονείς να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να διανοηθώ», σχολίασε ακόμα στο MEGA.

Η κηδεία του 15χρονου έγινε την Τρίτη στο Νεοχώρι Άρτας. Φίλοι, συγγενείς και συμμαθητές του είπαν το τελευταίο «αντίο» σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως αυτό το χαμογελαστό παιδί χάθηκε τόσο ξαφνικά.

Δώρα ζωής και από τον 12χρονο

Τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την λήψη νεφρών, ήπατος, παγκρέατος και κερατοειδών του 12χρονου που πνίγηκε με τον φίλο του στον Άραχθο.

Η καρδιά και οι πνεύμονες αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ιταλία συνοδεία γιατρών.

Aυτά τα 2 παιδιά έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε 11 ανθρώπους. Τα μοσχεύματα, πέρα από άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας θα ταξιδέψουν και στην Γερμανία.

Μετά την ολοκλήρωση της λήψης των οργάνων από τον 12χρονο, η σορός του θα φύγει από το Ρίο και θα φτάσει στην Αλβανία όπου θα γίνει η κηδεία του.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version