Ελλάδα

Αρναούτογλου – Καλλιάνος για καιρό: Προσοχή! Που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός συνεχίζει να μας... εκπλήσσει, ενώ το Σαββατοκύριακο το σκηνικό αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χειμωνιάτικο. Η πρόγνωση καιρού από Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέχρι και αύριο, Πέμπτη, ο καιρός αναμένεται να είναι… ανοιξιάτικος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού ο καιρός χαλάει από την ερχόμενη Παρασκευή, με ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν μέσω Ουκρανίας. Η θερμοκρασία προβλέπεατι να πέσει έως και 10 βαθμούς!

Ο καιρός θα μας δείξει μέσα σε λίγα 24ωρα δυο πρόσωπα. Μπορεί έως και αύριο Πέμπτη 21/02 να ζήσουμε καθυστερημένες Αλκυονίδες, ωστόσο ο καλός και ζεστός καιρός θα δώσει την θέση του σε πολικό ψύχος. Από την Παρασκευή και κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτό, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, θα έχει ως αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των δέκα βαθμών) και γενικότερα τη σημαντική επιδείνωση του καιρού.

Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι διιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους το Σαββατοκύτιακο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν το Σάββατο από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη, καλό θα είναι παρακολουθούν τα επίσημα δελτία καιρού το επόμενο 48ωρο καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προβλέπονται εκτός από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις που κατά τόπους και κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να είναι και έντονες!!!”

Δείτε την ανάρτησή του Σάκη Αρναούτογλου

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2223533004552772

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την κίνηση των αερίων μαζών μέχρι και την Κυριακή 24/02/2019. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς την περιοχή μας και με αποχρώσεις του κόκκινου οι θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει χιονιά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέεει σε δική του ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα… Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας… Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κορινθία: Την Παρασκευή η απολογία των 3 συλληφθέντων για την έκρηξη στο εργοστάσιο – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες υποστήριξαν ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και ότι οι εργασίες γίνονταν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες
Έκρηξη στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας
Ένας Γάλλος τουρίστας και τα ανήλικα παιδιά του παρασύρθηκαν με φουσκωτή βάρκα ανοιχτά της Σύρου - Τους έσωσε νεαρή ναυαγοσώστρια
Λόγω των ισχυρών ανέμων στο νησί, η βάρκα τους απομακρύνθηκε από την παραλία της Βάρης με αποτέλεσμα να επέμβει η ναυαγοσώστρια και να τους μεταφέρει επιτυχώς στην ακτή
Παραλία
Η δίκη για τα Τέμπη συνεχίζεται στις 7 Σεπτεμβρίου – Ένταση στη συνεδρίαση μετά την απαγγελία της κατηγορίας σε 36 άτομα
Συνολικά κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 36 άτομα, στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, της Hellenic Train και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων
Δίκη για τα Τέμπη