Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αρνητικός στον κορονοϊό ο ναυτικός του Blue Star Μύκονος

Αρνητικός στον κορονοϊό ο ναυτικός του Blue Star Μύκονος

Λήξη συναγερμού και… ταλαιπωρία για τους εκατοντάδες επιβάτες του Blue Star Μύκονος! 

Ένα θρίλερ που κράτησε πάνω από 14 ώρες. Ο ναυτικός του Blue Star Μύκονος, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες το βράδυ εμπύρετος από το πλοίο σε νοσοκομείο και υπήρξαν φόβοι πως ήταν ακόμη ένα κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, τελικά δεν έχει προσβληθεί από τον ιό. 

Click4more Εφιάλτης στο Blue Star Μύκονος! Είχε περάσει από πολλά νησιά πριν “πιάσει” Καβάλα

Τα αποτελέσματα από το δείγμα που ελήφθη από τον ναυτικό και μεταφέρθηκε για εξέταση στο ΑΧΕΠΑ, βγήκαν το μεσημέρι και ήταν αρνητικά. 

Η είδηση πως o ναυτικός του Blue Star Μύκονος δεν έχει προσβληθεί από κορονοϊό έγινε γνωστή λίγη ώρα αφού το πλοίο, μετά από 14 ώρες, έλυσε κάβους κι έφυγε από τη Λήμνο, όπου είχε φτάσει στη 01:30 τα ξημερώματα και τέθηκε σε μια ιδιότυπη “καραντίνα”. 

Το χρονικό του θρίλερ με το Blue Star Mykonos 

Όλα ξεκίνησαν στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης (11.03.2020) όταν ήταν προγραμματισμένο να φύγει το πλοίο από την Καβάλα για τη Λήμνο. Καθυστέρησε μια ώρα να φύγει, όμως, καθώς μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο. 

Αρχικά, το γεγονός δεν αντιμετωπίστηκε ως πιθανό κρούσμα κορονοϊού. Ούτε και κανείς ενημέρωσε τους επιβάτες για το ενδεχόμενο. Το πλοίο ξεκίνησε και στη 01:30 έφτασε στη Λήμνο. Κι εκεί τα πράγματα… περιπλέχθηκαν! 

Click4more Tέλος στην ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue Star Μύκονος! Έφυγαν από Λήμνο

Το πλοίο ειδοποιήθηκε να μη φύγει. Στις ερωτήσεις των επιβατών, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, γιατί το πλοίο αργούσε να ξεκινήσει, απάντηση δεν έπαιρναν. Στις 04:00 τα ξημερώματα, το πλοίο ήταν ακόμη αγκυροβολημένο και οι επιβάτες συνέχιζαν να απορούν. Ειδικά όταν σε 127 άτομα επετράπη να κατέβουν από το Blue Star Mykonos! 

Και όταν έγινε γνωστό πως ο ναυτικός εξεταζόταν για κορονοϊό (!) στους επιβάτες προκλήθηκε πανικός. Η ενημέρωση που είχαν ήταν πως θα έπρεπε να περιμένουν οκτώ ώρες, έως ότου να βγουν τα αποτελέσματα. 

Για καλή τύχη όλων τους, γιατί η διαχείριση της κατάστασης είναι πολλά τρωτά σημεία, ο ναυτικός δεν ήταν κρούσμα κορονοϊού. Οι 341 επιβάτες και το 77μελές πλήρωμα του πλοίου που έμειναν 14 ώρες εγκλωβισμένοι στη Λήμνο, ξεκίνησαν το ταξίδι τους και μια πολύωρη ταλαιπωρία έλαβε τέλος. 

Το Blue Star Mykonos θα κάνει το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις