Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τέλος στην ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue Star Μύκονος! Έφυγαν από Λήμνο

Τέλος στην ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue Star Μύκονος! Έφυγαν από Λήμνο

Ύστερα από σχεδόν 14 ώρες, οι επιβάτες του Blue Star Μύκονος είδαν ξαφνικά το πλοίο να φεύγει από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι 341 επιβάτες και το 77μελές πλήρωμα είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας ύποπτου κρούσματος κορονοϊού.

Στις 15:00 (σ.σ. το πλοίο έφτασε στη Λήμνο στη 01:30 τα ξημερώματα) το Blue Star Μύκονος έφυγε από το λιμάνι της Λήμνου με προορισμό τη Λέσβο. Το πλοίο είχε μείνει στο λιμάνι από τα ξημερώματα όταν έφτασε εκεί από την Καβάλα. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ασθενοφόρο παρέλαβε μέλος του πληρώματος που είχε πυρετό και θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Click4more Εφιάλτης στο Blue Star Μύκονος! Είχε περάσει από πολλά νησιά πριν “πιάσει” Καβάλα

Αν και το πλοίο ξεκίνησε, επιβάτης είπε στο newsit.gr, πως κανείς δεν τους ενημέρωσε για τις εξετάσεις του μέλους του πληρώματος που μεταφέρθηκε χθες το βράδυ εμπύρετος στο νοσοκομείο. Γενικά η ενημέρωση στους επιβάτες δεν ήταν η ενδεδειγμένή, με πολλούς να καταγγέλλουν πως τα ξημερώματα δεν τους ενημέρωσαν γιατί το πλοίο δεν έφευγε από τη Λήμνο και μόνο στις 04:00 τα ξημερώματα τους είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένουν 8 ώρες έως ότου να βγουν τα αποτελέσματα του δείγματος που εστάλη για ανάλυση στο ΑΧΕΠΑ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, πια, και με τους επιβάτες σε απόγνωση, η πλοιοκτήτρια εταιρία Αttica Group, ανακοίνωσε ότι κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Όπως προσθέτει επίσης η εταιρεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τα λιμάνια αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στα λιμάνια προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης, ότι 127 επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος του πλοίου, που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.

Η ανακοίνωση της Attica Group

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, το πλοίο BLUE STAR MYCONOS θα αποπλεύσει από τον λιμένα Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις