Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Εφιάλτης στο Blue Star Μύκονος! Είχε περάσει από πολλά νησιά πριν “πιάσει” Καβάλα

Εφιάλτης στο Blue Star Μύκονος! Είχε περάσει από πολλά νησιά πριν “πιάσει” Καβάλα

Από τη μια η πλοιοκτήτρια εταιρία του Blue Star Μύκονος αναφέρει στην ανακοίνωση της πως οι 127 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στη 01:30 στη Λήμνο έλαβαν τις απαραίτητες υγειονομικές οδηγίες και από την άλλη ο ιατρικός σύλλογος του νησιού, αναφέρει πως αυτό έγινε στις 06:00 μετά από ανακοίνωση που έβγαλαν εκείνοι με την συμβολή του ΕΟΔΥ. 

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο πρόεδρος του ιατρικού  συλλόγου Λήμνου Θωμάς Λούκας, τα πράγματα, στην περίπτωση που το δείγμα βγει θετικό στον κορονοϊό, θα είναι σκούρα, αφού η Καβάλα ήταν απλά μια στάση του πλοίου γιατί το ταξίδι του ξεκίνησε χθες από τον Πειραιά με αποτέλεσμα στη διαδρομή να έχει κάνει αρκετές αποβιβάσεις και επιβιβάσεις!

Click4more Σε «καραντίνα» εντός κι εκτός Blue Star Μύκονος λόγω κορονοϊού! Το χρονικό του αλαλούμ!

“Αυτή τη στιγμή το επαρχείο μέσα από τη λίστα που έχει επικοινωνεί τηλεφωνικά και ενημερώνει έναν έναν τους αποβιβασμένους στη Λήμνο. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, αφού το καράβι με το συγκεκριμένο πλήρωμα ξεκίνησε το ταξίδι χθες από τον Πειραιά. Αυτό σημαίνει ότι στη διαδρομή του έχει σταματήσει ήδη σε 4 με 5 νησιά, πέρασε από Μυτιλήνη χθες το πρωί, το μεσημέρι από Λήμνο, βρέθηκε Καβάλα το βράδυ κι από εκεί ξεκίνησε ξανά το ταξίδι της επιστροφής. Αν βγει θετικό το δείγμα θα μπερδευτεί πάρα πολύ το όλο θέμα, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι ταξίδεψαν αρχικά από τον Πειραιά” εξηγεί ο Θωμάς Λούκας και προσθέτει “μόλις ενημερώθηκα τα ξημερώματα επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και αποφασίσαμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση που να απευθύνεται σε όλους όσοι αποβιβάστηκαν από το καράβι πως πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Άλλοι όπως μαθαίνω το έμαθαν από τα κανάλια”.  

Την πρώτη ενημέρωση σχετικά με το ύποπτο κρούσμα ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λήμνου, την είχε τα ξημερώματα, όταν επικοινώνησε μαζί του ο Λιμενάρχης του νησιού.

“Η πρώτη ενημέρωση που είχα ήταν στις 3 τα ξημερώματα όταν με πήρε τηλέφωνο ο λιμενάρχης της Λήμνου, ο οποίος μόλις είχε λάβει ένα μήνυμα από το λιμεναρχείο της Καβάλας που τον ενημέρωνε σχετικά με το ύποπτο περιστατικό. Στο μήνυμα του εξηγούσαν πως έπρεπε να παραμείνουν επιβάτες και πλήρωμα μέσα στο πλοίο. Ωστόσο όπως μου εξήγησε εκείνος ήδη είχε αποβιβάσει στο νησί 127 άτομα. Οι υπόλοιποι ενημερώθηκαν και εξακολουθούν να παραμένουν μέσα στο πλοίο” αναφέρει ο Θωμάς Λούκας και συνεχίζει “από την ενημέρωση που εγώ έχω, φαίνεται ξεκάθαρα πως το λιμεναρχείο της Λήμνου ενημερώθηκε, αφού είχαν κατέβει οι επιβάτες. Τώρα τι έγινε και πως (;) αυτό θα αποδειχτεί. Αν ο λιμενάρχης γνώριζε εξ αρχής, δεν θα αποβίβαζε τον κόσμο και θα με είχε ενημερώσει αρκετά νωρίτερα για το πως πρέπει να χειριστούμε την κατάσταση”.

Κατά την έναρξη του ταξιδιού από την Καβάλα, με τον πρόεδρο του συλλόγου, επικοινώνησαν μέσα από το καράβι κάποια δικά του άτομα τα οποία το ενημέρωσαν για την καθυστέρηση αλλά και για το ασθενοφόρο που είχε φτάσει στο λιμάνι για να παραλάβει άτομο από το πλήρωμα.

“Στις δέκα χθες το βράδυ, με πήραν κάποια γνωστά μου άτομα, μέσα από το καράβι και με ρώτησαν αν γνωρίζω κάτι ή αν μπορώ να μάθω κάτι σχετικά με ένα ασθενοφόρο που παρέλαβε άτομο από το πλοίο. Επίμονα με ρωτούσαν υποψιασμένοι φαίνεται “τρέχει κάτι;” και εγώ τους έλεγα πως μπορεί κάποιος να έπαθε ένα έμφραγμα. Το περιστατικό έφυγε από το λιμάνι πήγε στο νοσοκομείο Καβάλας είχε συμπτωματολογία, αλλά από τις απαντήσεις που έδωσε σχετικά με προηγούμενα ταξίδια και επαφές δεν θεωρήθηκε ύποπτο, γι’ αυτό και ανήκει σε άλλη κατηγορία όπου ανήκουν τα άτομα με πυρετό αδιευκρίνιστης αιτιολογίας. Προφανώς μέχρι να του πάρουν το ιστορικό να του κάνουν τις εξετάσεις το καράβι έφτασε στη Λήμνο”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις