Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά

Στην Μακεδονία και την Θράκη, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. από το βραδύ τα φαινόμενα θα ασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που από το βραδύ θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. 

Στα νησιά Ιονίου,την  ήπειρος,την δυτική στερεά, και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. βελτίωση το βραδυ.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυανθεί από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την  ανατολική στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησος, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. εξασθένηση των φαινόμενων από το βραδύ.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. το βραδυ θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.    

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, οπού θα είναι ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι με την ιδία ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. τα φαινόμενα, που πιθανώς στα βόρεια του νομού να είναι έντονα, το βραδύ θα ασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ που το βραδύ θα γίνουν βόρειοι με την ιδία ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, το βραδύ θα ασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το βραδύ πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου. 

Την Κυριακή, ο καιρός προβλέπεται στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, στα νησιά Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια οπού τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία όμως θα ασθενήσουν. στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφορ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 

    

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε