Ελλάδα

Έλληνες ορειβάτες στην 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου

Ακόμα μία περιπέτεια έφτασε στο τέλος της. Και το τέλος ήταν αίσιο! Ο Αντώνης Συκάρης και ο Γιώργος Μαρίνος κατέκτησαν την κορυφή του όρους Μανασλού στα Ιμαλάια, μετά από αναρρίχηση και κατάβαση που διήρκεσε 4 εβδομάδες.

Τα δύο μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου το οδοιπορικό τους για το Νεπάλ και έφτασαν μετά από οκτώ ημέρες στο base camp του βουνού.

Ο καιρικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχος, η υγεία τους άργησε να σταθεροποιηθεί και λίγο έλειψε να εγκαταλείψουν. Τελικά η πίστη στην επιτυχία και η εμπειρία τους, ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που τους βοήθησαν να πατήσουν στην 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου, την περασμένη Παρασκευή (28/9) στις 6 το πρωί.

Το Μανασλού, γνωστό και ως Κουτάνγκ βρίσκεται στα Ιμαλάια και συγκεκριμένα στην περιοχή Μανσίρ Χιμάλ του Νεπάλ. Το όνομα του σημαίνει «Βουνό του Πνεύματος». Για πρώτη φορά κατακτήθηκε το 1956 από τους Τόσιο Ιμανίσι και Γκιαλζεν Νόρμπου μέλη μιας Ιαπωνικής αποστολής για αυτό άλλωστε οι Ιάπωνες θεωρούν το Μανασλού ως «δικό τους» βουνό, όπως οι Άγγλοι το Έβερεστ. Αξίζει να τονιστεί ότι 64 ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους κυρίως από φονικές χιονοστιβάδες που βάλουν την διαδρομή προς την κορυφή.

Ο πρώτος Έλληνας που κατακτά 3 βουνά του «Γκραν Σλαμ»

Ο 56χρονος Συκάρης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τρία βουνά του ορειβατικού «Γκραν Σλαμ», όπως ονομάζουν οι ορειβάτες τις 14 κορυφές του κόσμου που έχουν ύψος μεγαλύτερο των 8.000 μέτρων.

Το Εβερεστ το 2017 -υψηλότερη κορυφή στα 8.848 μέτρα- μαζί με τον Μάικ Ευμορφίδη, το Καντσενούγκα (8.586μ.) τον περασμένο Μάιο με τον Φώτη Θεοχάρη και τώρα το Μανασλού (8.163μ.) με σχοινοσύντροφο τον Γιώργο Μαρίνο, αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τους ατρόμητους Έλληνες ορειβάτες, που επιστρέφουν την Τρίτη (2/10) το βράδυ από το Κατμαντού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Φιλιππίδη: «Ο εισαγγελέας έβγαλε τρίτη εκδοχή δική του, είναι πρωτάκουστο» λέει ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας
«Ο κατηγορούμενος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, έκανε λόγο για συναινετική επαφή του με την εντολέα μου, ο εισαγγελέας αρνείται ακόμη και αυτο» τονίζει ο δικηγόρος Ανδρέας Βαγγόπουλος
Πέτρος Φιλιππίδης
1
Συνελήφθη ο 50χρονος που είχε στείλει ακατάλληλη φωτογραφία σε 13χρονη και απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Αρκαδία
Ο 50χρονος φέρεται να προσέγγισε την κοπέλα μέσω social media, να αντάλλαξαν μηνύματα και στη συνέχεια να προχώρησε σε βιντεοκλήση, κατά την οποία επέδειξε τα γεννητικά του όργανα
Χειροπέδες
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος 6